11 septembrie 2001 - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 6 septembrie 2011

11 septembrie 2001

      Atentatele de la 11 septembrie 2001 au fost o serie de atacuri sinucigase coordonate de catre Al-Quaeda impotriva Statelor Unite ale Americii care au avut loc in 11 septembrie 2001.
      In acea 19 teroristi Al-Quaeda au deturnat 4 avioane comerciale de pasageri cu doua dintre prabusind Turnurile Gemene ale Walde Trade Center din New York.
       Cele doua cladiri au fost prabusite in decurs de 2 ore distrugand si alte cladiri din zona.Cel de al 3lea avion s-a prabusit in Pentagon din Arlington,situat langa Washington D.C. Cel de al 4lea avion s-a prabusit pe un camp de langa Shanksville in zona statului Pennsylvania,dupa ce unii din pasageri au incercat sa preia controlul avionului acesta indreptandu-se catre spre Washington.Nu au existat supravietuitori.
     In urma atentatului s-au inregistrat 2.993 de decedati inclusiv teroristi.Majoritatea celor decedati erau civili inclusiv cetateni din 90 de tari.
     Statele Unite au raspuns la aceste atacuri lansand un  "Razboi Impotriva Terorismului",invadand Afganistanul pentru a inlatura de la putere regimul dictatorial Talibanilor,care adapostea teroristi Al-Quaeda, si adoptand legea USA PATRIOT act.  Multe alte țări și-au întărit și ele legislația antiteroristă și au extins puterile forțelor de aplicare a legii. Unele burse americane de acțiuni au rămas închise în toată săptămâna atacurilor, și au anunțat pierderi enorme după redeschidere, mai ales în industriile transporturilor aeriene și de asigurări. Distrugerea spațiilor de birouri în valoare de miliarde de dolari a cauzat pagube serioase economiei districtului Lower Manhattan.

Avariile Pentagonului au fost reparate în decurs de un an, iar Monumentul Pentagonui a fost construit în acel loc. Procesul de reconstrucție a început la World Trade Center. În 2006, s-a ridicat un nou turn de birouri în locul clădirii 7. Clădirea 1 World Trade Center este în construcție și, cu o înălțime 541 m la terminarea sa în anul 2011, va deveni una dintre cele mai înalte clădiri din America de Nord. Inițial, se dorea să se mai construiască încă trei turnuri între 2007 și 2012 în zonă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages