11 septembrie 2001 - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 6 septembrie 2011

11 septembrie 2001

      Atentatele de la 11 septembrie 2001 au fost o serie de atacuri sinucigase coordonate de catre Al-Quaeda impotriva Statelor Unite ale Americii care au avut loc in 11 septembrie 2001.
      In acea 19 teroristi Al-Quaeda au deturnat 4 avioane comerciale de pasageri cu doua dintre prabusind Turnurile Gemene ale Walde Trade Center din New York.
       Cele doua cladiri au fost prabusite in decurs de 2 ore distrugand si alte cladiri din zona.Cel de al 3lea avion s-a prabusit in Pentagon din Arlington,situat langa Washington D.C. Cel de al 4lea avion s-a prabusit pe un camp de langa Shanksville in zona statului Pennsylvania,dupa ce unii din pasageri au incercat sa preia controlul avionului acesta indreptandu-se catre spre Washington.Nu au existat supravietuitori.
     In urma atentatului s-au inregistrat 2.993 de decedati inclusiv teroristi.Majoritatea celor decedati erau civili inclusiv cetateni din 90 de tari.
     Statele Unite au raspuns la aceste atacuri lansand un  "Razboi Impotriva Terorismului",invadand Afganistanul pentru a inlatura de la putere regimul dictatorial Talibanilor,care adapostea teroristi Al-Quaeda, si adoptand legea USA PATRIOT act.  Multe alte țări È™i-au întărit È™i ele legislaÈ›ia antiteroristă È™i au extins puterile forÈ›elor de aplicare a legii. Unele burse americane de acÈ›iuni au rămas închise în toată săptămâna atacurilor, È™i au anunÈ›at pierderi enorme după redeschidere, mai ales în industriile transporturilor aeriene È™i de asigurări. Distrugerea spaÈ›iilor de birouri în valoare de miliarde de dolari a cauzat pagube serioase economiei districtului Lower Manhattan.

Avariile Pentagonului au fost reparate în decurs de un an, iar Monumentul Pentagonui a fost construit în acel loc. Procesul de reconstrucÈ›ie a început la World Trade Center. ÃŽn 2006, s-a ridicat un nou turn de birouri în locul clădirii 7. Clădirea 1 World Trade Center este în construcÈ›ie È™i, cu o înălÈ›ime 541 m la terminarea sa în anul 2011, va deveni una dintre cele mai înalte clădiri din America de Nord. IniÈ›ial, se dorea să se mai construiască încă trei turnuri între 2007 È™i 2012 în zonă.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages