Despre Guns N Roses - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 6 septembrie 2011

Despre Guns N Roses


Guns N' Roses este o formatie americana de hard rock, formata in Los Angeles, California, in anul 1985. De-a lungul existentei sale, controversata trupa a scos pe piata cinci albume studio, un album live si trei DVD-uri, iar de aproximativ 10 ani lucreaza la marele album "Chinese Democracy", care urmeaza a fi lansat in viitorul apropriat.
Formatia este alcatuita din cantaretul Axl Rose, chitaristii Tracii Guns si Izzy Stradlin, basistul Ole Beich si bateristul Rob Gardner. Atat Ole Beich cat si Tracii Guns au parasit formatia fiind inlocuiti de catre Duff McKagan, respectiv Splash. Numele formatiei provine din unirea a doua grupuri foarte importante de la Hollywood: Los Angeles Guns si Hollywood Rose. Primul lor concert a avut loc pe data de 26 martie 1985 in Troubador (Hollywood, California). Trupa a vandut aproximativ 90.000.000 de albume in intreaga lume, dintre care 39.000.000 in Statele Unite ale Americii.
Albumul de debut al formatiei, intitulat "Appetite for Destruction", aparut la 21 iulie 1987, a fost vandut in 27 milioane de exemplare si a urcat pe primul loc in topurile americane. Albumul contine unele dintre melodiile simbolice ale formatiei printre care se regasesc "Welcome to the Jungle", "Knockin' on Heaven's Door", "Sweet Child o'Mine". In anul 1988 trupa lanseaza cel de-al doilea album intitulat "G N'R Lies" si care la scurt timp ajunge pe locul doi in topurile muzicale. Albumul continea cele patru inregistrari pe care formatia le-a facut pentru piesa "Live ?!*@ Like a Suicide" si inca patru melodii acustice. Controverse in randul ascultatorilor si criticilor industriei muzicale de la acea vreme a starnit "One in a Milion" din cauza cuvintelor "negrii", "homosexuali", precum si altor cuvinte profane folosite in versurile melodiei.
Trupa, in special Axl Rose, a fost acuzat de rasism si homofobie. Ca reactie la acuzele primite, Rose a declarat intr-un interviu acordat MTV ca "plangerile sunt nefondate si ca la randul ei, trupa il are ca membru pe Splash, care este pe jumatate negru". De asemenea cantaretul a tinut sa precizeze ca este un fan de-al artistilor homo/bisexuali cum ar fi Elton John sau Freddy Mercury. Formatia este cunoscuta si pentru turneul lor international "Use Your Illusion" care continea un solo de chitara interpretat de Splash asupra temei din filmul " The Godfather", un solo de pian facut de Axl Rose, precum si o combinatie de melodii ale formatilor care au luat parte la turneu.
In 1992, trupa a luat parte la concertul dat in memoria lui Freddy Mercury, unde si-a facut simtita prezenta prin intermediul a doua melodii. De asemenea Splash a interpretat "Tie Your Mother Down" alaturi de membrii formatiei Queen, in timp ce Axl Rose a incins atmosfera cu melodia "We Will Rock You", iar mai apoi cu "Bohemian Rhapsody", cantata in duet cu Elton John. "Use Your Illusion" este cunoscut prin numeroasele videoclipuri pe care formatia le-a lansat in scopul sustinerii turneului. Printre videoclipurile, notabile din punct de vedere al sumei de bani investite sunt: "Estranged", "Don't Cry", "November Rain".
Hit-ul balada, "November Rain" a devenit cel mai raspandit si mai cautat videoclip, iar in anul 1992 a castigat premiul pentru cea mai buna cinematografie in cadrul premiilor MTV Video Music Awards. La 23 noiembrie 1993, trupa a lansat un nou album cunoscut sub numele de "The Spaghetti Incident?", care reprezenta o colectie de melodii punk si glam rock. Pe la mijlocul anului 1994, odata cu dorinta artistului Rose de a se indrepta catre un alt gen muzical, si pe fondul neintelegerilor cu Splash, circulau zvonuri ca membrii trupei ar dori sa se desparta. Zvonurile s-au dovedit nefondate, insa trupa a luat o pauza pentru aproximativ cinci ani. In 1999 formatia a reaparut pe piata muzicala cu melodia "Oh My God", recunoscuta drept soundtrack-ul filmului "End of Days", avand in rolul principal pe Arnold Schwarzenegger. Momentan se lucreaza la albumul "Chinese Democracy", "cel mai scump album neexistent" potrivit celor de la "The New York Times" .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages