Despre Voltaj - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 6 septembrie 2011

Despre Voltaj

      Trupa Voltaj a luat fiinta in anul 1982,avand o personalitate puternica pentru regismul comunism,pentru unii a reprezentat un pericol social.
      Vremurile s-au schimbat,ca si componenta a trupei de nenumarate ori.Prima lor piesa care construit capul de afis al primului concert sustinut in Casa de Cultura Mihai Eminescu din Bucuresti a fost "Nori de Hartie".
      Urmatoarele aparitii scenice au avut in repertoriu piese de succes ca ACEASTA-IINTREBAREA , plus hituri AC/DC. Gasca initiala (Horatiu Rad - bass, Nikki Dinescu - tobe, Gabi Nacu - chitara, Cristi Minculescu - voce, Adrian Ilie - chitara) se sparge, insa jocul reincepe in octombrie 1986, cu aparitia lui Cristi Ilie - solist, Adrian Ilie - chitara, Amedeo Bolohoi - chitara, Dan Mateescu - bass, Doru Istudor M.S.- tobe.
      In `88 formatia se schimba din nou etalandu-i pe: Gabi Constantin-Chitara, Valeriu Ionescu-bass,Cristi Ilie-Voce,Doru Istudor-tobe si Cristi Luca-chitara.
       In 1995 are loc prima lor aparitie discografica cu NORI DE HARTIE si LUMINA pe compilatia Unplugged Romania(Tavi Colen-solist).Un an mai tarziu in decembrie lanseaza primul album intitulat PERICOL DE MOARTE(cu Adrian Sarbu in locul lui Luca) .
       Albumul a devenit o colectie de hituri:LUMINA, NORI DEHIRTIE, ARMA TA, CENUSA SI DIAMANT, OCHII TAI s.a. .
       Lansarea albumului a fost una nonconformista si in acelasi stil au urmat numeroase concerte in majoritatea oraselor tarii.
        La trei ani de la aparitia albumului are loc o schimbare esentiala in componenta: apare Calin"Pictorul" Goia ca vocalist,de chitara ocupandu-se in continuare Gabi"Porkus" Constantin,la bass presteaza Vali "Prunus"Ionescu,iar Paul "Pampon"Neacsu se manifesta sadic asupra tobelor.
          In februarie `99 Voltaj lanseaza primul maxi-single din istoria formatiei"Asta-i Viata", urmat in 12 iulie de lansarea albumului "Risk Maxim 2".
          Urmeaza numeroase concerte in tara, in sali si in aer liber, turnee pe litoral si festivaluri. In decembrie 99 VOLTAJ castiga trofeul "MICROFONUL DE AUR" pentru cel mai bun album rock.

Intre timp trupa a mai lansat albumul "Bungee" (2000) de pe care se remarca hit-ul "Albinuta" si apoi "3D" (2001) care a adus in atentia publicului piese precum "20 de ani" sau "3D", si in aceasta perioada este cooptat in trupa si Bobby Stoica care canta la clape.
In anul 2002 are loc si ultima schimbare de componenta in trupa Voltaj: pentru ca Pampon se pregateste sa plece in strainatate, locul lui la tobe este luat de Oliver Sterian, (fiul regretatului folkist Vali Sterian), care a fost tobosar la trupa Bere Gratis.
In 2002 a fost lansat discul 424. Cifra reprezinta zilele trecute de la lansarea albumului 3D. Videoclipul single-ului "De maine" reprezinta o alta reusita regizorala a lui Petre Nastase. Locatia videoclipului este si ea speciala - o imensa platforma petroliera.
Pentru ca munca la videoclip a insemnat un efort colectiv sustinut, trupa Voltaj a dorit sa impartaseasca aceasta experienta cu fanii si au inclus pe albumul 424 videoclipul si making of-ul acestuia.
Urmeaza Scrisoare in acelasi an si "Noapte Buna" in 2003. Tot in 2003 le apare si primul "Best of" in actuala componenta, pentru ca anul urmator sa apara albumul "Povestea oricui", reeditat in 2005 pe DVD.
Tot in 2005 au scos pe piata Cartea Voltaj si Integrala Voltaj, un album cu cele mai bune piese din 1998 pana in 2005.
Trupa a castigat `Best Romanian Act` la MTV Europe Music Awards 2005.
Cel mai nou disc al lor este "Revelator". Noutatile albumului constau intr-un sound cu accente electro si o simbolistica puternica si atent definita in jurul careia se regrupeaza toate elementele discului, incepand de la titlu, mesaje si terminand cu grafica copertii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages