Pasionat de Japan si Visual Kei

Asia, Japan, Visual Kei

Acum un an de zile, m-am reintalnit cu o veche prietena, pasionata de machiaj teatral, visual kei si Japan, Laura Cioroianu, o tanara artista si talentata in arta machiajelor.

Laura Cioroianu, m-a facut sa imi placa cultura asiatica si cultura visual kei, cum am spus mai sus acest lucru l-am descoperit in urma cu un an de zile.

Tanara artista vorbea cu alte prietene de ale ei despre aceasta cultura si despre machiajele ei, si i-am propus daca vrea sa ma machieze si pe mine teatral si sa mergem a doua zi la un concert organizat in centrul craiovei, reactia ei a fost una placuta intrebandu-ma de mii de ori daca sunt sigur ca vreau sa merg asa pe strada la un concert.

Cum nu am treaba cu ce spune x, y, z despre mine, am spus da convins si fara ezitare. A doua zi cu noaptea in cap am sunat-o daca mai este valabila oferta ei de a ma machia teatral si sa mergem la concertul organizat de catre un lant de supermarkete. Dupa ce mi-a confirmat ca da, am plecat in tromba la ea si acum sa imi aleg un model de machiaj pe care vreau sa mi-l faca. Am ales un skull make-up, mereu mi-au placut chestii de genul, cranii, fete pictate, oameni fara inhibitii si mereu sa faca ceva nou si mie imi place sa descopar chestii noi, in fond de asta traim pentru a invata cat mai multe lucruri noi, nu sa murim cu ceea ce am invatat doar in scoala si de la parinti. Nu este momentul sa vorbim despre asta, asa ca voi vorbi in continuare despre machiajul respectiv. 

Machiajul a durat cred ca pe putin trei ore sau cel putin atat a durat pentru mine, pentru ca eram nerabdator sa vad finalul. Normal ca s-a machiat si ea, in plus s-a si costumat in trand cu machiajul pe care si l-a ales, eu in schimb nu am si tinute pentru astfel de chestii.

Pot spune ca ziua aia mi-a placut teribil de mult, ni s-au facut sute de poze, am fost si injurati si dracuiti, dar de cativa participanti la concert felicitati si chiar intrebandu-ne cine ne-a machiat sau de ce ne-am machiat asa.

Am explicat noi, ca vinovata pentru machiajele dupa fetele noastre a fost, Laura Cioroianu.

Dupa acest episod, a inceput sa ma intereseze din ce in ce mai mult despre cultura visual, kei.

Acest curent a aparut in anii 80, avand ca trupe reprezentative X Japan, GLAY, D’erlanger, Shazna, Buck-Tick, Dead End si mulţi altii. Trupe reprezentative pentru acest curent, dar aparute mai tarziu sunt si Malice Mizer, Kuroyume, Penicillin si Luna Sea. Nu trebuie insa confundat cu un gen de muzica, nici cu o ramura a rockului japonez, deoarece accentul se pune pe infatisarea extravaganta a artistilor, si nu pe genul de muzica pe care il canta. De aici si denumirea de „Visual Kei”, termenul 系 (Kei) insemnand „sistem” sau „tip” in Japoneza.

De la toate astea a inceput dorinta morbida de a face imposibilul, posibil adica de a ajunge in locul de unde a pornit acest trand adica in Asia.

Am scris despre experienta mea cu machiajul teatral si dorinta de a ajunge in Asia, dupa ce super-blog.eu m-a provocat sa scriu daca mi-as dori o vacanta in destinatii exotice, precum Peru sau Bali.

Cred ca cel mai bun sezon al calatoriilor indepartate ramane tot in cel mai calduros anotimp si anume vara.

Dupa ce v-am povestit mai sus experienta mea cu visual kei, am inceput sa colind in lung si in lat toate agentiile de turism atat offline cat si online pentru a gasi cele mai bune oferte de turism cu destinatii exotice.

Provocarea echipei super-blog a venit exact cand aveam mai mare nevoie de o agentie de turism cu oferte turistice, pentru vacante turistice.

www.vacantespeciale.ro chiar este locul unde poti gasi cele mai atractive preturi, atunci cand este vorba sa iti planifici concediul impreuna cu cei dragi pentru a merge in vacante exotice.

Echipa de specialisti este foarte bine pregatita in a te ajuta sa gasesti solutia cea mai buna si cea mai ieftina in a iti planifica concediul de odihna atunci cand vine vorba de turism in Asia.
Reacții:

2 comentarii:

  1. Am vazut si eu la TV o sedinta de machiaj si mi-a placut.Japonia merita sa o vizitezi fie si numai pentru portul traditional,machiaj si gastronomie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Timp liber sa fie si bani, ca motive de duca se gasesc :) Spor!

    RăspundețiȘtergere