Concert caritabil pentru Claudia

Claudia din Craiova, este singura care sufera de 
"Miller Fisher" din Romania.


Colegii de liceu ai lui Claudia, din Liceul de Arta "Marin Sorescu" din Craiova, vor organiza un concert caritabil pentru colega lor, in varsta de 16 ani, diagnosticata cu sindromul "Miller Fisher" singurul caz de acest fel din Romania.
Boala se manifesta printr-o tulburare neurologica caracterizata prin tulburari de coordonare, atacand muschii, iar Claudiei i-au fost afectati ochii. 
Concertul caritabil va avea loc maine, 10.04.2015 , in Vinerea Mare, la ora 17.00, in sala de spectacol a liceului de arta "Marin Sorescu".
Colegii ei de liceu au pregatit doua programe artistice, unul de muzica usoara si unul de muzica clasica, iar cei veniti la concert o pot ajuta pe Claudia facand donatii. Orice suma este binevenita, elevii nu vor decat sa se faca bine si sa revina la scoala si totul sa revina la normalitate.

Am aflat de la doamna dirigintă că a fost diagnosticată cu sindromul „Miller Fisher”. Noi nu ştiam ce este. Din câte am citit şi am înţeles de la mama ei, această boală atacă anumiţi muşchi din corp. Din păcate, ei i-a atacat ochii, a avut şi încă are momente de paralizie la ochi. I-au făcut un tratament, dar are episoade când vede dublu sau nu vede deloc. Trebuie să urmeze un tratament, care costă 200 milioane lei vechi. Am înţeles că medicamentele le vor lua din America, dar aici, în ţară, va fi tratată. A fost la Bucureşti, iar pe 1 aprilie au externat-o, este acasă. Au externat-o că nu au bani. Am înţeles că le-a dat şi Ministerul Sănătăţii 200 milioane lei vechi, spun colegii Claudiei

Tanara liceeanca din Craiova, Claudia, este singurul caz din Romania care sufera de aceasta boala. A facut diferite analize, a beneficiat chiar de un tratament in Bucuresti, in valoare de 2.000 de lei. Pentru a continua tratamentul ea mai are nevoie de inca 2.000 Ron, iar parintii nu dispun de o asemenea suma.

Claudia a fost externata la data de 1 aprlie, iar acum se afla acasa, in Craiova. Dupa spusele colegilor, Claudia este plimbata prin spitale, iar medicii nu stiu ce sa ii faca, spunandu-le ca si daca merg in strainatate va fi acelasi rezultat.

Toţi colegii ei şi persoanele apropiate ei am venit cu iniţiativa să facem un concert pentru ea în care să fie şi muzică clasică şi muzică uşoară. Ştim cât de mult îi place această muzică. Mai ştim că din cauza acestei boli, Claudia are momente când se enervează şi nu are voie. Stă mai mult în casă. Ea a venit la şcoală când a ieşit din spital, dar nu a stat pentru că nu este încă vindecată. Doctorii au zis că nu va muri, o să-i treacă dar trebuie să facă acest tratament. Doamna dirigintă a spus să facem noi ceva pentru ea, să strângem bani, dar noi ne-am gândit să facem ceva mai mare, un concert în care să vină cât mai multă lume, să doneze. Fiecare părinte să se gândească cum ar fi să se afle în situaţia aceea. Nu doresc nimănui să treacă prin ce trec părinţii Claudiei. O să donăm şi noi, este colega noastră şi ne este dor de ea, mai spun colegii Claudiei.

sursa informatii: editie.roReacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu