Drumul spre iesirea din insolventa: Flanco, in discutii cu 5 investitori - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 11 mai 2010

Drumul spre iesirea din insolventa: Flanco, in discutii cu 5 investitori

Flanco International este in prezent in discutii cu 5 investitori si estimeaza ca va iesi din insolventa in septembrie 2010, ca parte a procesului de reorganizare a retailer-ului de electronice, electrocasnice si produse IT&C.



Printre potentialii investitori cu care negociaza Flanco in prezent se numara si un fondde investitii. De asemenea,printre cei 5 posibili investitori sunt si fosti actionari ai companiei.
"In momentul de fata, valoarea activelor detinute de actionarii Flamingo International, entitate care la randul sau controleaza Flanco International, este egala cu zero. Insa, in mod evident, printre cele cinci ipoteze pe care le negociem cu diferiti investitori se regaseste si una care sa includa fostul actionariat, inca dispus sa vina cu bani de acasa pentru a ajuta compania sa iasa cu bine din planul de reorganizare", a declarat Andrei Cionca, managing partner al Casei de Insolventa Transilvania.
Potrivit lui Cionca, Flanco datoreaza, in prezent, circa 60 milioane euro, dintre care 34 milioane catre creditori. Furnizorii au cazut de comun acord cu reprezentantii Casei de Insolventa si conducerea companiei pentru a renunta la sumele de bani pe care Flanco le datora acestora.
"Am discutat cu furnizorii si le-am spus ca nu au ce bani sa recupereze. Le-am propus sa ramana alaturi de Flanco, sa continue sa lucreze cu aceasta companie, oferindu-le in schimb garantia ca platile catre ei vor fi facute cash", a mai spus managing partner-ul Casei de Insolventa Transilvania.
Flanco International, companie care face parte din grupul Flamingo International, a intrat in insolventa in luna decembrie a anului trecut. De atunci, compania a inceput procesul de reorganizare, care a vizat reducerea cheltuielilor (micsorarea chiriilor si renuntarea la o buna parte din angajati), micsorarea numarului de magazine (compania a inchis 6 magazine de la inceputul anului si a deschis 2), renegocierea contractelor de servicii (paza, telefonie, transport etc.), externalizarea activitatii de depozitare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages