Destinaţiile favorite ale turiştilor în 2010 - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

duminică, 18 iulie 2010

Destinaţiile favorite ale turiştilor în 2010

În urma unui sondaj s-au stabilit cele mai agreate locaţii de vacanţă ale anului 2010.
Există persoane care nu-şi pot imagina un an fără a petrece cel puţin câteva zile la mare. Există însă şi cei care în locul soarelui şi nisipului preferă verdele şi răcoarea peisajelor montane sau cei care aleg aventura şi locurile cele mai ciudate. Într-un cuvânt, există o vacanţă şi o desinaţie pentru fiecare turist şi pentru fiecare gust în parte. Pentru a descoperii care sunt destinaţiile cele mai căutate ale celor care îşi planifică vacanţa, iata rezultatele unui sondaj international ce ne arată localităţile preferate ale acestui an. Destinaţia cea mai în vogă, se pare că este Monte Carlo, care se află pe primul loc în preferinţele turiştilor. Sondajul a fost efectuat de către portalul turistic TripAdvisor, care a desemnat recent premiul "Travellers' Choice Destinations Awards 2010".

Premiul a fost câştigat aşa cum am spus de către Monte Carlo, adevărată perlă a Principatului Monaco, localitate care a fost votată drept destinaţie favorită de cel mai mare număr de turişti din întreaga lume.

Italia este în schimb ţara cu cel mai mare număr de destinaţii votate de către iubitorii de călătorii. Astfel, Florenţa ocupă locul patru, fiind urmată pe locul şase de către Veneţia, pe şapte aflându-se Siena, iar pe opt, Roma. Oraşele italiene sunt apreciate în primul rând pentru patrimoniul lor artistic şi cultural, dar şi pentru tradiţia gastronomică şi frumuseţea naturală a peisajului.

În ceea ce priveşte localităţiile marine, ţara cea mai apreciată de către turişti este Turcia. Topul "Viaţa nocturnă" este dominat la nivel european de către Londra, iar la nivel mondial de către New Orleans, în timp ce localităţile preferate pentru a petrece vacanţa "în familie" premieaă în mod detaşat Franţa şi Spania.

Printre locurile de cultura favorite se numară iar Florenţa, care se află în clasamanet în faţa Romei şi Parisului.

Oscarul mondial al romanticismului a fost oferit localităţii Oia din insula Santorini (Grecia), loc iubit pentru arhitectura sa originală şi pentru culorile intense ale apusurilor de soare. Locul doi, în topul localităţilor romantice este ocupat de Veneţia, urmată de Paris şi Positano.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages