Membrii reţelei de falsificatori de carduri “Creţu” rămân în arest - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

duminică, 18 iulie 2010

Membrii reţelei de falsificatori de carduri “Creţu” rămân în arest

Membrii reţelei de falsificatori de carduri, cunoscută sub numele de “Creţu” după porecla capului reţelei, rămân în arest după ce Curtea de Apel Craiova a respins, vineri, recursul celor trei inculpaţi care au fost până acum arestaţi.
În urma deciziei Curţii de Apel Craiova, Dorin Măceşeanu, zis “Chelie”, Ninel Bârzăneanu, zis “Ambreiaj”, şi Florin Staicu vor rămâne cel puţin 29 de zile în arest preventiv.

Recursul celor trei a fost formulat la decizia de marţi a Tribunalului Dolj care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă.

În cazul lui Marius Voinea, poreclit “Creţu”, patronul restaurantului “Crama Băniei” din Craiova care se pare că este capul acestei reţele şi care se sustrage cercetărilor, a fost solicitată emiterea unui mandat de arestare în lipsă.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), coordonaţi de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova şi cu sprijinul ofiţerilor de la Protecţie Internă, au desfăşurat, la începutul acestei săptămâni, o acţiune simultană în Craiova şi Bucureşti pentru a-i ridica pe membrii grupului de falsificatori de carduri condus de Marius Voinea, poreclit “Creţu”.

Potrivit procurorilor DIICOT, s-a stabilit că, în perioada februarie – iunie 2010, cei şase membri ai grupului infracţional au confecţionat şi distribuit aparatură de skimming, pe care au folosit-o pentru obţinerea datelor cardurilor bancare, atât în ţară, cât şi în Italia, de unde au retras fraudulos numerar.

După mai multe luni de supraveghere, poliţiştii şi procurorii craioveni au reuşit, luni, să reţină cinci persoane care fac parte din gruparea condusă de Marius Voinea, trei dintre aceştia fiind reţinuţi pe aeroportul Băneasa din Bucureşti de unde urmau să plece în Italia pentru a ‘planta’ aparatură pe bancomate. La percheziţiile făcute asupra celor trei au fost găsite dispozitive electronice pentru copierea datelor cardurilor bancare, părţi componente ale unor astfel de dispozitive, dar şi telefoane şi suporturi optice de memorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages