Azi de 1 Martie vreau sa-ti daruiesc o poveste si un martisor. - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 28 februarie 2011

Azi de 1 Martie vreau sa-ti daruiesc o poveste si un martisor.



Nu poÅ£i eÅŸua…decât dacă renunÅ£i.
Astăzi am să vă spun o poveste, una reală. MulÅ£i dintre voi o ÅŸtiu deja, eu mi-am reamintit-o recitind un vechi jurnal. Åži vreau să vă propun ceva…dar mai bine, (re)citiÅ£i povestea ÅŸi vă spun după:
Abraham Lincon, al-16-lea preşedinte al Statelor Unite, a îndurat în timpul vieţii sale mai multă suferinţă decât oamenii obişnuiţi. A crescut într-o sărăcie cruntă şi a început să lucreze câte 10 ore pe zi încă de la vârsta de 7 ani. Iar viaţa nu i-a devenit mai uşoară nici la maturitate.
La vârsta de 22 de ani a dat faliment în afaceri.
La 24 de ani a eşuat din nou în afaceri.
La 26 de ani iubita sa logodnică, Ann Rutledge, a murit.
La 27 de ani a suferit o depresie.
La 29, 31, 34, 39, 46, 47 ÅŸi 49 de ani a pierdut diverse alegeri.
Pe vremea când era preşedinte, s-a luptat din răsputeri din cauza Razboilui Civil, a îndurat o căsnicie nefericită cu o femeie isterică din cauza căreia aproape că a ajuns la faliment, şi a suferit în continuu din cauza fiului sau favorit, Willie, care a murit înainte de a împlini 10 ani.
Şi, totuşi, în ciuda numeroaselor obstacole întâlnite în plan personal şi profesional, Lincon era, în general, un om optimist şi cu un moral bun, căruia îi plăcea să spună şi să asculte anecdote în orice împrejurare.
Când a fost întrebat cum anume a reuÅŸit să-ÅŸi păstreze veselia în faÅ£a adversităţilor constante ale vieÅ£ii, Lincon a răspuns: „Am constatat că oamenii sunt exact atât de fericiÅ£i pe cât decid să fie”.
De multe ori, de cele mai multe ori, mereu(? ) uităm asta, deÅŸi problemele noastre, adesea, pot părea niÅŸte ţânÅ£ari pe lângă problemele ÅŸi dramele multor oameni. Citim ÅŸi recitim maxime, înÅ£elepciuni bătrâneÅŸti, blog-uri motivaÅ£ionale, dar când ceva nu merge aÅŸa cum vrem ÅŸi credem noi că ar trebui să meargă, uităm tot: că am promis să fim mai zâmbitori, mai blânzi, mai iertători, mai calmi ÅŸi mai înÅ£elepÅ£i, să nu mai luăm lucrurile atât de în serios ÅŸi să le mai lăsăm ÅŸi să se întâmple…aÅŸa pur ÅŸi simplu, fără să ne mai agitam ÅŸi hiperventilăm.
Ne certăm pisica, ne uităm urât la iubit(a), nu-i răspundem la telefon mamei, nu facem cele 50 de abdomene de care am promis să tragem în fiecare seară, nu mai citim cele 10 pagini din cartea de pe noptieră…pur ÅŸi simplu nu mai avem chef de nimic, pentru că viaţă e grea ÅŸi chestia aia nu a ieÅŸit aÅŸa cum am zis noi că TREBUIE să iasă.
Cum să facem să ne reamintim că suntem aici ca să savuram viaţa, cu bune şi rele?
Cum facem să ne amintim, atunci când apar norii negri, de vorbele bătrânilor noştri?
Cum facem să ne relaxam?
Cum ne descreţim frunţile şi ce ne zicem nouă, cum vorbim cu noi inșine, în gând?
Ne învinovăţim, ne criticăm?  Va fi ÅŸi mai rău. Te vei simÅ£i ca ultimul om. Asta se numeÅŸte inerÅ£ia minÅ£ii…tinde să aibă mai mult din ce are deja: tristeste, frustrare, îngrijorare.
Cu ce o hrănim, cum ieşim din acest cerc vicios?
Cine, ce ţi-a spus într-un moment greu al vieţii tale, când ţi se părea că nu mai ai forţa să te ridici?
Cum ne regăsim speranţa şi încrederea şi unde găsim inspiraţia?
Eu întotdeauna am găsit inspiratia in alÅ£i oameni. ÃŽn poveÅŸtile lor. Ca cea de mai sus. O să spuneÅ£i: bine, bine, el e Abraham Lincoln, a fost înzestrat…a avut o misiune, a fost trimis, trebuia să reuÅŸească.
Nu cred. Cred că există multe poveÅŸtii Ã®n lumea asta, multe poveÅŸti nespuse, frumoase, triste, romantice, pline de lecÅ£ii ÅŸi care aparÅ£in unor oameni obiÅŸnuiÅ£i, despre care nimeni nu ÅŸtie. Ai trecut pe lângă unii dintre ei în metrou, la Unirii, la cinema, la hipermarket sau în avion, în drum spre tărâmul FăgăduinÅ£ei. Ai trecut pe lângă lecÅ£ii de viaţă în carne ÅŸi oase, dar erai prea grăbit că să le sesizezi existenÅ£a…sau poate te-au păcălit barba lungă ÅŸi paltonul rupt.

‎" Un mare succes nu este posibil decât riscând un eÅŸec. " William Feather

Va doresc cea mai frumoasa primavara!


Sonia Raileanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages