Cat costa revizia unui Ferrari si de ce se mai duc romanii la service - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 1 martie 2011

Cat costa revizia unui Ferrari si de ce se mai duc romanii la service

Valoarea unei revizii poate ajunge la unele modele Ferrari si la 2.000 de euro, iar importatorul marcii pe piata romaneasca are inscrisi pentru verificari anuale 160 de clienti.



Posesorii de automobile de lux din Romania ajung in service pentru revizii, personalizarea modelului, dar si pentru a-si schimba unele piese distruse din cauza infrastructurii rutiere.
Cele mai frecvente pagube la masinile sport sunt anvelope taiate, jante deteriorate, al caror pret pe bucata depaseste un salariu decent in Romania.
"Printre problemele cu care se confrunta in Romania posesorii de Ferrari sunt anvelopele sparte si jantele indoite din cauza drumurilor proaste.Pretul mediu pentru o anvelopa de strada pentru un model al marcii italiene este de 500 euro", a declarat pentru Wall-Street.ro Ioan Vulcu, after sales manager Forza Rossa.
In service mai ajung si clienti care vor sa isi personalizeze modelul Ferrari. "Pot gasi alte modele de jante si elemente din fibra de carbon. Un set de jante costa intre 1.500 euro si 5.000-6.000 euro, iar un pachet estetic integral, cu oglinzi, praguri din carbon, costa circa 12.000 euro", a precizat managerul tehnic al Forza Rossa.
Pretul unei revizii pentru un Ferrari depinde de model si nu depaseste 2.000 de euro.
"Majoritatea intrarilor in service sunt pentru reviziile anuale, pretul variaza in functie de model, pornind de la 500-600 euro si putand ajunge la cel mult 2.000 euro. Durata reviziei este de 8-12 ore, pentru ca trebuie facute anumite verificari la partea de suspensie", a spus Vulcu.
Clientii romani mai schimba in service-ul Ferrari discurile si placutele de frana. Pentru un set de placute fata-spate pretul este de circa 1.500 euro.
Cel mai bine vandut model Ferrari in Romania este 458 Italia, care are aproape 40% din comenzile marcii. "Cererea este in crestere fata de anul trecut, trebuie sa livram 27 de masini in Romania anul acesta. In prezent am livrat 5-6 unitati. Aproape 40% din comenzile Ferrari sunt modelul 458 Italia. Majoritatea sunt pentru clienti romani sau rezidenti romani", a declarat Octavian Ursu, director de vanzari Forza Rossa.
Cifra de afaceri a Forza Rossa va ajunge anul acesta la 10 milioane de euro, in crestere cu 10% fata de anul trecut. Profitul operational a fost anul trecut cu 50% mai mare decat in 2009, ajungand la 450.000 euro.
Forza Rossa a devenit reprezentatul general Ferrari in Romania, Bulgaria si Republica Moldova in aprilie 2007 si a inaugurat primul show-room dedicat exclusiv celebrului brand in mai 2008. Compania este din februarie si reprezentantul exclusiv al marcii Lotus in Romania, Serbia, Muntenegru si Republica Moldova.
Sotii Camelia si Ion Bazac (fost ministru al Sanatatii) controleaza dealerul Ferrari, prin Forza Rossa Holding, firma inregistrata in Cipru (86,3%). Celalalt actionar al Forza Rossa, cu o detinere de 13,6%, este un cetatean italian, Leo Taroni.

sursa:wall street

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages