Despre craiova - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

miercuri, 23 martie 2011

Despre craiova


Oraş al controverselor, Craiova a ajuns pe locul trei în campania "Oraşul de vis"




"Capitala Olteniei", Craiova îşi trage numele de la slavonescul kralj" (rege, crai). Se laudă cu echipa de fotbal  Universitatea Craiova, câştigătoare de patru ori a campionatului din Liga I ÅŸi de ÅŸase ori a cupei României. Industria locală are o pondere de 70% în economia oraÅŸului. InvestiÅ£ia străină a celor de la Ford a oferit o revitalizare a ofertei locurilor de muncă. OraÅŸul de suflet al lui Tudor Vladimirescu, cel care a condus revoluÅ£ia de la 1821, Craiova a avut un rol important ÅŸi în RevoluÅ£ia de la 1848, clubul revoluÅ£ionar craiovean având 60 de membri fondatori, printre care Gheorghe Magheru ÅŸi Constantin Lecca.


Intens mediatizat în presa naţională, de obicei cu subiecte negative, Craiova a reuşit până la urmă să demonstreze că poate fi un oraş în care să-ţi doreşti să locuieşti.



Aportul campaniei "OraÅŸul de vis" se vede cel mai bine la Craiova. Notorietatea acestui oraÅŸ se leagă, în opinia publică, de conflictele dintre clanurile de infractori, arestarea primarului Solomon, aventurile fiului judecătorului Covei sau moartea violentă a unui bunic, bătut de un ÅŸofer.

ÃŽnsă Craiova este mai mult decât atât, iar campania a evidenÅ£iat ÅŸi aspectele pozitive despre care nu s-a discutat. Capitala Olteniei a dovedid că se ridică deasupra cliÅŸeelor. Se laudă cu unul dintre cele mai bune licee din Å£ară. Colegiul NaÅ£ional "FraÅ£ii BuzeÅŸti", matematică-informatică, e pe locul doi în topul liceelor din România. 

Oferta culturală este diversă, iar craiovenii au de unde alege. Unul dintre cele mai mari avantaje ale Craiovei este oferit de calitatea mediului. Comparat cu celelalte 14 oraÅŸe,Craiova are cea mai mare suprafaţă de spaÅ£iu verde pe cap de locuitor. Un alt avantaj în constituie accesul la aeroport.

Subiect controversat în Craiova, siguranÅ£a cetăţenilor, pornind de la cifrele oficiale, arată că după numărul de accidente rutiere în 2009, raportate la mia de locuitor, se află printre cele mai sigure oraÅŸe din Å£ară.

CitiÅ£i încă odată articolele care au însoÅ£it săptămâna de promovare a oraÅŸului Craiova, clasat pe locul al treilea în campania "OraÅŸul de vis":
• 
Craiova, “capitala pandurilor”

• Craiova, un oraÅŸ al contrastelor nefericite
• Craiova, oraÅŸul cu brand local ÅŸi cu o bijuterie ascunsă
 Craiova, „locul de unde trebuie să fugi cât mai departe”
• Craiova, oraÅŸul parcurilor de milioane de euro

• Ilie Balaci: "Ca să fie un oraÅŸ împlinit, Craiovei i-ar trebui o echipă mare"

• FOTOREPORTAJ: Craiova, prin ochii cititorilor




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages