Tiriac:Preturile locuintelor noi nu se vor mai intoarce niciodata atat de jos - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

duminică, 6 martie 2011

Tiriac:Preturile locuintelor noi nu se vor mai intoarce niciodata atat de jos

Preturile apartamentelor noi din Bucuresti au scazut in ultimii trei ani pana 800-1.000 euro/mp, nivel la care nu se vor mai intoarce nicioadata, spune miliardarul Ion Tiriac, care a investit circa 400 de milioane de euro in imobiliare.



"Avem 300-400 de milioane de euro investiti in imobiliare. De doi-trei ani, romanii vad ca scad preturile. Un metru patrat de imobil nou se vinde in Bucuresti cu 800-1.000 euro. Niciodata pretul asta nu o sa mai vina inapoi atat de scazut. Si totusi lumea nu cumpara. Oamenii asteapta sa vada unde se duc preturile", a declarat omul de afaceri Ion Tiriac, in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro TV.
Casele si apartamentele s-au ieftinit cu aproape 10% de la inceputul anului 2009 si pana in trimestrul trei al anului trecut, cea mai accentuata scadere a preturilor de tranzactionare fiind inregistrata la casele din mediul urban, potrivit datelor publicate  recent de Institutul National de Statistica (INS).
Pe de alta parte, compania de evaluare Darian estimeaza ca, la nivel national, preturile locuintelor au scazut cu pana la 18,5% anul trecut. In 2010, preturile apartamentelor vechi din tara au scazut cu 10% la nivel national, pana la 774 euro/mp, in timp ce pe segmentul locuintelor noi, preturile au coborat cu 9,5% anul trecut, pana la 846 euro/mp, potrivit companiei Darian.

sursa:wall-street.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages