Constructorul garantează: "National Arena rezistă unui cutremur de 8 pînă la 9 grade Richter - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

miercuri, 20 aprilie 2011

Constructorul garantează: "National Arena rezistă unui cutremur de 8 pînă la 9 grade Richter

Potrivit specialiştilor de la Max Bogl, care au proiectat "National Arena", spectatorii vor fi în siguranţă pe noul stadion de 55.000 de locuri şi în cazul unui cutremur asemănător celui care a zguduit Japonia în această dimineaţă. 

"Stadionul a fost calculat la cele mai mari cote de rezistenţă pentru a face faţă celor mai nefavorabile condiţii. E atît de bine ancorat, s-au băgat zeci de mii de metri cubi de beton, încît nici un spectator nu va dori să fugă din stadion în cazul unui seism, fiindcă e mai în siguranţă în tribune decît în afara lui.Stadionul National Arena este proiectată să reziste la cutremur de 8 pînă la 9 grade pe scara Richter. Timpul de evacuare a celor 55.000 de oameni este între 8 şi 12 minute", a explicat un oficial din echipa care se ocupă de construirea arenei bucureştene.

Stadionul va fi înconjurat de 120 de stîlpi de beton, cu o greutate de 100 de tone fiecare
Din cauza condiţiilor seismice din România, la National Arena a fost utilizată o cantitate de beton mai mare cu 20-30% decît la stadionul-model "Commerzbank" din Frankfurt, spun constructorii. 

Stîlpii de susţinere sînt dispuşi la o distanţă de 6 metri, comparativ cu cei ai arenei din Frankfurt care sînt situaţi la 18 metri distanţă. În plus, aceştia vor avea o înălţime de 2 metri şi lăţime de 60 de centimetri.

Coordonatele de siguranţă ale noului stadion: peste 67.000 metri cub de beton, 7.200 tone de armătură, 25.000 meri cub de elemente prefabricate din beton, aproximativ 30.000 metri pătraţi de suprafaţă acoperită, 3.900 metri pătraţi de faţadă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages