Flagrant cu canabis în Craiovita Noua - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

joi, 21 aprilie 2011

Flagrant cu canabis în Craiovita Noua


Ofiţerii antidrog au prins în flagrant miercuri seară un tânăr din Craiova care încerca să vândă 20 de grame de muguri de canabis unui... investigator sub acoperire
La jumătatea lunii martie, procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova au primit o informaţie de la ofiţerii antidrog ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova despre existenţa unui grup infracţional din municipiul Craiova care se ocupa cu traficul şi consumul de canabis şi haşiş. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că liderul grupării este Gheorghe Alexandru Jilcu, zis Alex, de 21 de ani, din Craiova, el fiind cel care distribuia drogurile - fie personal, fie prin intermediul altor persoane - consumatorilor din localitate.
Anchetatorii i-au pus telefoanele sub urmărire suspectului, iar după ce au constatat că acesta a vorbit cu mai multe persoane pentru a procura sau vinde droguri, au introdus pe „fir“ un poliţist sub acoperire.  Investigatorul sub acoperie a reuşit să ia legătura cu Jilcu, care i-a vândut pe 19 aprilie câteva grame de canabis cu 200 de lei, acesta din urmă lăsând să se înţeleagă că are o cantitate mult mai mare de droguri pe care e dispus să o vândă cu 2.000 - 2.500 de lei.

Flagrantul

În aceste condiţii, procurorul DIICOT a dispus efectuarea unui flagrant, iar ofiţerul sub acoperire a luat legătura cu Jilcu şi i-a propus să se întâlnească pentru a-i vinde drogurile contra sumei de 2.000 de lei, bani care fuseseră marcaţi. Miercuri seară, în jurul orei 19.00, Jilcu s-a întâlnit cu „cumpărătorul“ pe Aleea Depoului din cartierul Craioviţa Nouă.
După ce a livrat 20 de grame de muguri de canabis şi a luat banii, Jilcu a fost reţinut de anchetatori. După efectuarea flagrantului, oamenii legii au efectuat şi o percheziţie la domiciliul tânărului, unde au mai descoperit 21 de pliculeţe cu canabis. Din declaraţiile craioveanului s-a stabilit că drogurile au fost cumpărate de acesta din Bucureşti.
Miercuri seară, după ce l-au audiat pe Jilcu, procurorii DIICOT au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, urmând să îl prezinte în faţa judecătorilor Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc.
Pedeapsa
Conform Legii privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, punerea în vânzare, distribuirea, transportul, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
sursa:gds.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages