Basescu dupa ce a suparat pe rusi a mai suparat si pe armeni - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

joi, 30 iunie 2011

Basescu dupa ce a suparat pe rusi a mai suparat si pe armeni

Traian Băsescu i-a supărat pe armeni cu o declaraţie despre războiul Nagorno-Karabakh. Şeful statului a spus că soluţionarea acestui conflict trebuie să respecte drepturile minorităţilor, dar în interiorul statelor suverane.




DeclaraÅ£ia preÅŸedintelui l-a uimit pe adjunctul ministrului armean de externe. La începutul acestei săptămâni, Traian Băsescu a efectuat o vizită în capitala Azerbaidjanului, Baku. Acolo, a declarat: “România apreciază în cel mai înalt grad răbdarea ÅŸi decenÅ£a cu care Azerbaidjanul negociază problema Nagorno-Karabah, lucru pe care îl apreciem ÅŸi la Armenia. Orice rezolvare însă trebuie să plece de la principiile dreptului internaÅ£ional care vizează neafectarea integrităţii teritoriale a vreunui stat. Sperăm ca acestea sunt principiile pe care se vor rezolva problemele legate de Nagorno-Karabah: integritatea teritorială a Azerbaidjanului ÅŸi respectarea dreptului internaÅ£ional, ca de altfel ÅŸi respectarea drepturilor minorităţilor, dar în interiorul statelor suverane".



ÃŽn replică, adjunctul ministrului de externe din Armenia, Shavarsh Kocharyn, a catalogat discursul lui Băsescu drept părtinitor ÅŸi neconstructiv: “Nu vreau să cred că liderul unui stat membru UE a făcut asemena afirmaÅ£ii părtinitoare ÅŸi neconstructive. Astfel de declaraÅ£ii sunt menite să atragă simpatia Azerbaidjanului ÅŸi mi se par de-a dreptul uluitoare.”



Nagorno-Karabakh este o enclavă cu populaţie majoritar armeană, situată în sudul Azerbaidjanului. Între 1988 şi 1994 - provincia a fost teatrul unui război interetnic - iar de atunci, zona este foarte tensionată.



Armenii din regiune cer alipirea de Armenia în vreme ce autorităţile de la Baku doresc să menţină integritatea teritorială a Azerbaidjanului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages