„Prosop” crede ca Bute trebuie sa dea la „pateu” - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 5 iulie 2011

„Prosop” crede ca Bute trebuie sa dea la „pateu”



Unul dintre primii antrenori ai lui Lucian Bute, Titi Tudor a povestit pentru „ring” cum era „Mister KO” la 17-18 ani, atunci când a fost sub bagheta lui. „Titi Prosop” a prefaţat şi meciul de sâmbătă al lui Bute cu Mendy.




Titi Tudor, cunoscut în lumea boxului ca „Titi Prosop”, l-a avut pe Lucian Bute în lotul naţional de juniori în perioada 1997-1998. Cu el ca antrenor, Bute a cucerit prima medalie la amatori: argint la Campionatul Mondial de juniori din 1998. „Am avut norocul să am pe mână doi copii minunaţi, care au ajuns în vârful boxului profesionist. Unul a fost Doroftei, apoi a venit Lucian. Când îi vezi atunci, la vârsta junioratului, greu îţi dai seama care dintre ei vor ajunge mari. Însă Lucian avea o dorinţă extraordinară de afirmare. Muncea mai mult decât ceilalţi. Avea în el acea răutate interioară de care are nevoie un boxer ca să ajungă mare. Voia să fie primul, era inimos, ştia de unde vine şi conştientiza ce şansă are odată ajuns în lotul naţional. Mai mereu îmi spunea: «Nea Titi, vreau să fiu primul». Şi uite că a ajuns”, a declarat, pentru „ring”, Titi Tudor.



Îl bate înainte de final

La capitolul sfaturi, cel care l-a avut sub bagheta lui mai bine de un an şi jumătate ne-a mărturisit: „Eu sunt convins că Bute şi stafful său l-au întors pe toate părţile pe acest francez. Să nu se arunce, pentru că, fiind un boxer rău, te poate lovi oricând. Să-l ardă la «pateu» aşa cum ştie el, încet-încet. Dacă îl toacă, sigur Mendy va obosi la un moment dat. Cred că nu vor avea loc toate cele 12 reprize, îi dau maximum nouă reprize francezului. Voi fi în sală cu lotul de juniori, să le dau un exemplu pe viu unde pot ajunge dacă sunt serioşi. Iar o poză cu Lucian poate fi o motivaţie în plus pentru copiii mei”.



Este manageriat prost

Despre adversarul lui Lucian, Jean Paul Mendy, antrenorul lotului naţional de juniori are o părere bună. Dar dacă în 11 ani, de când este la profesionism, acesta nu a boxat încă pentru titlul mondial, este din cauza managerilor lui. „L-am văzut, este un boxer bun, arţăgos, rău pot să spun. Dă cu capul, cu coatele, apelează la toate şiretlicurile din box. Vă daţi seama dacă în 11 ani de profesionism încă nu a boxat pentru titlul mondial că este înfometat după rezultate. Va fi meciul vieţii lui. Probabil nu are manageri buni de nu a mai fost la nivelul acesta. Faptul că nu a pierdut nici un meci la profesionişti spune mult despre Mendy”, a comentat antrenorul.

sursa: ziarulring.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages