20 de greseli la un interviu - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 4 octombrie 2011

20 de greseli la un interviu

1. Intarziati
Daca nu ajungeti la timp pentru interviu, de ce ar avea cineva incredere in dvs. ca veti veni la timp la serviciu/sedinte etc, odata ce veti fi angajat?

2. Sositi nepregatit
Daca intr-adevar va doriti un job la o firma, trebuie sa stiti cat mai mult posibil despre postul respectiv si depre firma respectiva INAINTE de a merge la interviu.

3. Veniti cu un prieten
Veniti singur. Daca un prieten sau ruda va duce cu masina, odata ajunsi multumiti-i si spuneti-i ca va vedeti mai tarziu.

4. Nu veniti deloc
Un recrutor poate nu va tine minte toate numele dintr-o lista de CV-uri, dar sigur va tine minte numele persoanei care nu a venit deloc la interviu. Si nu se stie niciodata unde va veti mai putea intalni.

5. Imbracat necorespunzator


6. Fumati
Daca sunteti fumator, nu aprindeti o tigara inaintea interviului. Si evitati mancaruri ce va pot dezavantaja, cum ar fi usturoiul sau ceapa. Intr-un birou mic acestea pot fi fatale.

7. Dati mana de parca sunteti mort
Nu, nu trebuie sa ii zdrobiti mana angajatorului, dar trebuie sa va dezvoltati o strangere de mana ferma, de profesionist. Si nu faceti diferente intre sexe. Chiar daca dati mana cu o femeie, o strangere de mana jalnica nu va va ajuta sa fiti angajat.

8. Vorbiti prea mult
Fiecare recrutor isi doreste un candidat care sa vorbeasca si sa puna intrebari. Dar ascultatul e la fel de important. Asa ca asigurati-va ca deschideti urechile mai mult decat gura.

9. Vorbiti prea putin
Frica de a vorbi prea mult nu trebuie sa va retina de la a vorbi indeajuns. Chiar daca nu sunteti un vorbaret natural, trebuie sa puneti o serie de intrebari pertinente si sa incercati sa discutati cu angajatorulul intr-o maniera profesionista.

10. Injuraturi si/sau argou

Unele cuvinte pot fi "la moda", insa nu isi gasesc locul intr-un interviu.

11. Sunteti prea familiar cu intervievatorul
Un interviu este ca o sedinta si fiecare participant la o sedinta vrea sa se tina de agenda. Nu interpretati prietenia din vocea intervievatorului ca o invitatie la a discuta informatii personale.

12. Va purtati ca un "-ist"
Cuvintele sau expresiile de rasist, extremist sau sexist va vor ajuta (ca nimic altceva) sa ratati un interviu.

13. Vorbiti la mobil
Aproape ca nu exista situatie in care sa nu puteti sa va inchideti mobilul pentru 30 de minute. Daca totusi e o astfel de situatie, mai bine reprogramati-va interviul.

14. Evitati contactul vizual
A privi in ochi implica contact si sinceritate. Chiar daca sunteti timid, trebuie sa faceti si sa mentineti contactul vizual intr-un interviu, altfel riscati ca recrutorul sa va evalueze ca evaziv si nesigur.

15. Va purtati arogant sau prea increzator
Companiile isi doresc oameni "de echipa", nu persoane egocentrice care nu accepta critica sau nu pot lucra cu colegii.

16. Sunteti disperat
Indiferent cat de mult va doriti un job, niciodata nu lasati asta sa se vada. Concentrati-va spre a va arata entuziasmul cu privire la companie si increderea in capacitatea dvs. de a face o munca de calitate.

17. Minciunile
Daca mintiti un angajator cu privire la pregatirea sau calificarea dvs. poate veti fi angajat. Dar veti fi dat afara imediat ce minciunile sunt descoperite.

18. Barfiti fostul loc de munca
Chiar daca ati lucrat pentru Vlad Tepes e mai bine sa nu povestiti situatii neplacute din fosta activitate. Mai bine concentrati-va pe realizarile si responsabilitatile avute.

19. Criticati firma sau unul dintre angajatii ei
Indiferent despre ce probleme sau scandaluri ati citit in presa sau ati auzit la televizor, nu discutati despre ele. Daca sunteti intrebat sau rugat sa le comentati fiti diplomat si oferiti raspunsuri orientate spre solutii si nu judecati.

20. Puneti intrebari care se concentreaza doar pe distractie
Nu va petreceti tot timpul cu intrebari despre vacanta, zile libere, bonusuri si structura companiei. De fapt, la primul interviu nu discutati deloc despre acestea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages