Mall-ul Electroputere se apropie în forţă de deschiderea din noiembrie - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

duminică, 9 octombrie 2011

Mall-ul Electroputere se apropie în forţă de deschiderea din noiembrie

   Primul mall deschis in Craiova in Electroputere Parc chiar daca acesta a fost anuntat ultimul din cele trei centre comerciale promise oltenilor.Celelalte doua proiecte aflate in derulare Adora Mall sunt abea la inceput,iar la West Gate sunt doar ruine.
    Rămâne de văzut dacă Adora Mall va fi deschis anul viitor sau nu, un factor decisiv în acest sens fiind, pe lângă problemele legate de finanţări sau găsirea de chiriaşi, capacitate de absorbţie a pieţei.
     In prezent situatia financiara a judetului Dolj este dramatica fapt ce duce la deschiderea unui singur centru comercial de asemenea avengura,pentru ca nu este putere de cumparare din partea cetateniilor pe termen scurt si mediu.Cu timpul in functie de forta de cumparare se vor deschide si celelalte centre comerciale.
     Incurajati de faptul ca sunt primii pe piata dar si de gradul mare de preînchiriere, K & S Developments, proprietarii viitorului mall, au mărit şi suprafaţa închiriabilă de la 55.000 de metră pătraţi cât a fost în planul iniţial la 71.000 mp. Dacă mall-ul avea deja în martie 80% din suprafaţă rezervată, în prezent este pre-închiriat în proporţie de 92%.

Printre cei mai noi chiriaşi anunţaţi se numără H&M şi grupul Inditex (pentru magazine Zara, Bershka, Pull & Bear şi Stradivarius). Inditex a închiriat o suprafaţă de peste 3,500 mp iar retailerul suedez a contractat 1.600 mp. Printre celelalte nume care au semnat recent contracte sunt LC Waikiki (pe 950 mp), Douglas, OfficeShoes, Killtec, Sensiblu, Gatta, Pet Center, cafeneaua Segafredo şi Elvila, un magazin de mobilă românesc, care va deschide o unitate de 3.000 mp.

Acestea se adaugă altor retaileri care au semnat la începutul anului. Dintre aceştia amintim: Decathlon, C&A, New Yorker, Domo, Altex, Takko, Orsay, Deichmann, Leonardo, Diverta, Toyplex, Bata, Otter, Yves Rocher, Banca Transilvania şi Zvon Café.

Ce este inedit cu acest mall este faptul că dezvoltatorul a ales să profite de halele existente pentru găzduirea noilor comercianţi. Mai precis, halele, deşi vechi de 40 de ani, sunt doar reabilitate şi nu demolate. Astfel, valoarea investiţiei poate fi mult mai redusă decât dacă s-ar lua totul de la zero.

Valoarea actualizată a investiţiei în primul mall craiovean este 100 de milioane de euro.
 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages