REGIMUL DISOCIAT – 3 ZILE VEGETALE, 3 ZILE PROTEINE ANIMALE - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

sâmbătă, 1 octombrie 2011

REGIMUL DISOCIAT – 3 ZILE VEGETALE, 3 ZILE PROTEINE ANIMALE


Principiile sale stau la baza mai multor regimuri celebre de slabit, printre care si Montignac. De exemplu, in cadrul regimului Montignac nu ai voie sa consumi la acceasi masa proteine si glucide sau lipide si glucide. 

Principii: Nu alimentele in sine ne ingrasa, ci combinarea lor intr-un mod neadecvat.

Durata: Se tine in general pe parcursul unei saptamani sau maxim doua. Dupa o perioada de pauza se poate reveni pentru o noua perioada de regim, pana cand pierzi intregul surplus de greutate.

Avantaje:Este eficient mai ales pe termen scurt, deoarece nu exista restrictii in ceea ce priveste cantitatea alimentelor, ci numai continutul acestora. Astfel, nu vei fi pusa niciodata in situatia de a te confrunta cu senzatia de foame.

Dezavantaje: Este un regim monoton si trebuie sa iti impui o anumita disciplina alimentara pentru a-l putea duce la bun sfarsit. Desi se slabeste considerabil, daca dupa intreruperea regimului disociat revii la o alimentatie bogata in dulciuri si grasimi, efectul yo-yo nu va intarzia sa apara.

Variante ale regimului disociat:

Exista mai multe variante ale regimului disociat, pe care le poti adapta si combina in functie de disponibilitatile tale de a tine o dieta, de stilul de viata si de surplusul de greutate de care vrei sa scapi.

Regimul disociat clasic:

Dupa o saptamana de regim disociat clasic se pot slabi in medie pana la 5 kilograme. Se consuma in fiecare zi a saptamanii un alt tip de alimente dupa cum urmeaza: 

  • Luni: Carne. De pui sau de vita, slaba, pregatita la aburi sau pe gratar;
  • Marti: Legume. Orice fel de legume, sote, fierte, pe gratar, frigarui de legume, cu adaos de condimente, suc de lamaie, sub forma de salata dar fara ulei;
  • Miercuri: Peste. Fiert, fript, cu condimente; de preferat este sa alegi pestele de apa dulce, este mai sarac in calorii;
  • Joi: Lactate. Iaurt slab, branza cu continut scazut de grasimi, lapte dulce sau acru, cascaval slab, sana, kefir;
  • Vineri: Oua. Este cea mai grea zi. Poti consuma practic oua in orice cantitate, dar nu iti recomandam acest lucru. Chiar daca nu ai probleme de sanatate, nu este indicat sa consumi mai mult de doua oua zilnic. Daca ti se pare foarte dificil, poti inlocui aceasta zi cu una din cele prezentate mai sus;
  • Sambata: Fructe. Fructe la discretie, in orice cantitate doresti. Poti manca chiar si fructe dulci, care in alte regimuri de slabire sunt interzise - banane, pere, struguri.
  • Duminica: Ai liber la combinatii intre alimentele cuprinse in celelalte zile ale saptamanii.

    Regimul disociat de 3 zile

    Este o varianta mai scurta a regimului disociat clasic. Astfel, in prima zi se consuma exclusiv lactate, in a doua zi exclusiv carne slaba, iar in ultima zi, fructe. Este bine de tinut atunci cand ai foarte putin timp la dispozitie si vrei sa scapi urgent de cateva kilograme in plus. In cele trei zile, daca respecti principiile regimului, poti slabi in jur de 2 kilograme.

    Regimul disociat pe termen lung

    Se poate tine timp de cateva luni. Chiar daca scaderea in greutate este mai lenta, este mai sigura, iar riscul de a pune inapoi kilogramele pierdute dupa intreruperea regimului este mult mai mic. La fiecare dintre mese, evita asocierile de proteine si glucide sau lipide si glucide. De exemplu, nu asocia o friptura (proteine) cu cartofi sau paste (glucide). Varianta corecta: paste cu legume, pui cu salata etc.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Post Bottom Ad

    Responsive Ads Here

    Pages