Fructe adevarate medicamente. - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

duminică, 6 noiembrie 2011

Fructe adevarate medicamente.

   Rodiile tin raceala departe,iar merele previn afectiunile grave,cum ar fi cancerul de colon.
In tarabele pietelor in aceasta toamna blanda si bogata,tarabele gem de fructe autohtone si de import.Pe langa gustul lor apetisant,fructele detin si proprietati vindecatoare.
   Cu toate acestea ar fi bine sa devenim adeptii unui curent de opinie al sanatatii pastrate prin alimentatie:sa manancam sanatos,sa manacam gainile crescute in curtile taranilor,sa apreciem intelept fructele de padure ce cresc pe dealuri si muntii nostrii.
    Intr-un cuvant sa ne consideram binecuvantati ca fructele crescute in Romania inca mai au gust si proprietati curative.


Rodia (Punica granatum)
Este fructul unui pom care creşte în zonele calde din Asia, Africa şi America. El este aclimatizat şi în România, în livezi experimentale. Un pahar de suc proaspăt de rodii băut dimineaţa asigură în proporţie de 20% aportul de vitamina C necesar zilnic unui adult. Datorită acestei proprietăţi, sucul de rodii este recomandat în sezonul rece, având proprietăţi profilactice în răceli şi inflamaţii ale căilor respiratorii. De asemenea, sucul de rodii este recomandat celor cu probleme cardiace, având proprietatea de a diminua factorii de risc specifici. Sâmburii de rodii sunt foarte eficienţi pentru rezolvarea problemelor de tract intestinal.








Mărul (Malus domestica)
Îl putem denumi fruct naţional chiar dacă el creşte în aproape toate ţările cu climă temperată. Se spune că a consuma un măr pe zi ne scuteşte de vizita la medic. Calităţile profilactice şi curative ale mărului sunt reale şi verificate de secole:
- consumul regulat de mere poate preveni afecţiuni grave precum cancerul de colon şi de prostată;
- mărul conţine antioxidanţi puternici şi este recomandat în bolile degenerative;
- este bun pentru prevenirea obezităţii prin folosirea oţetului de mere în salate şi ciorbe;
- este eficient în diete pentru reducerea greutăţii corporale sub formă proaspătă sau în preparate care înlocuiesc desertul.
Ne-am oprit la două exemple, dar putem continua cu măceşul, cătina, gutuia, para etc. Multe proprietăţi curative ale fructelor sunt cunoscute, altele pot fi învăţate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages