Doi Fosti Directori de la o firma ce tinea de Complexul Energetic Oltenia,retinuti pentru frauda - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 20 august 2013

Doi Fosti Directori de la o firma ce tinea de Complexul Energetic Oltenia,retinuti pentru frauda

   Cei doi directori de la societatea ce tinea de Complexul Energetic Oltenia,retinuti sub acuzatia ca au adus prejudicii firmei respective de 300.000 de lei,acestia vor fi cercetati in libertate,dupa ce marti,Judecatoria Targu Jiu,a respins arestarea preventiva a acestora.


   Eleva Vintilescu, fost director general al Minprest SA Rovinari, si Dumitru Corcoveanu, fost director economic la aceeaşi societate, au fost audiaţi iniţial la Parchetul Judecătoriei Târgu Jiu, unde au fost aduşi cu o maşină a Poliţiei, având cătuşe la mâini, după care au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ulterior, magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu au decis ca cei doi să fie cercetaţi în libertate.
Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Tribunalul Gorj.

   Eleva Vintilescu, fost director general al Minprest SA Rovinari, şi Dumitru Corcoveanu, fost director economic la aceeaşi societate, au fost reţinuţi, luni, sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia Judeţeană Gorj, cei doi au încălcat cu bună ştiinţă atribuţiunile de serviciu în perioada în care au condus societatea respectivă.
"În fapt, în perioada 2010-2012, suspecţii, în calitate de director general, respectiv director economic la o societate comercială pe acţiuni, şi-au încălcat cu ştiinţă atât atribuţiunile de serviciu cât şi anumite prevederi ale legislaţiei achiziţiilor publice, angajând patrimonial societatea într-un circuit financiar ilicit, cauzând, astfel, un prejudiciu a cărui valoare a fost estimată la peste 295.000 lei", se arăta în comunicatul Poliţiei Judeţene Gorj.
În luna martie, în timpul campaniei electorale interne din PDL, Elena Vintilescu i s-a plâns în public, la Târgu Jiu, Elenei Udrea despre faptul că este "hărţuită" de organele de urmărire penală. Vintilescu a luat atunci cuvântul în faţa a peste 300 de colegi din PDL şi a vorbit în faţa Elenei Udrea, după ce şi alţi membri ai filialei declaraseră că sunt "hărţuiţi" de poliţişti sau procurori.
Surse judiciare susţin că împotriva Elenei Vintilescu au fost depuse mai multe plângeri penale, multe dintre ele făcute de liderul sindical Constantin Creţan, preşedinte al Federaţiei Naţionale a Muncii, condamnat la cinci ani de închisoare pentru implicarea în mineriadele din 1999. Creţan a declarat public, de mai multe ori, că la Minprest SA a avut loc "un jaf" pe care organele de urmărire penală trebuie să îl cerceteze şi să-i descopere pe vinovaţi.
Minprest SA Rovinari are ca acţionar majoritar, cu 95%, Complexul Energetic Oltenia, iar restul acţiunilor aparţin Federaţiei Naţionale Mine Energie, conduse de Marin Condescu.
Societatea prestează servicii în diverse domenii pentru CE Oltenia, având peste 1.300 de salariaţi. Unitatea este condusă în prezent de un consilier municipal de la Târgu Jiu, Gabriel Giorgi, membru PNL, şi Alin Văcaru, şef al cabinetului parlamentar pe care Victor Ponta îl are la Târgu Jiu în calitate de deputat pe colegiul 6 din judeţul Gorj.

sursa:mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages