Palatul Jean Mihail (Muzeul de Arta Craiova) isi redeschide portile - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

vineri, 9 ianuarie 2015

Palatul Jean Mihail (Muzeul de Arta Craiova) isi redeschide portile

Muzeul de Arta Craiova isi
va redeschide portile incepand cu luna martie

   Muzeul de Arta din Craiova, a intrat pe ultima suta de metrii, unde se fac ultimele retusuri pentru deschiderea portilor institutiei de cultura, dupa restaurare.

Lucrarile de restaurare stau sa se termine, tot odata s-a inceput si panotarea coletiei permanente.

Publicul care v-or vizita Palatul Jean Mihail in 2015, vor putea admira atat detaliile arhitecturale ale interiorului, dar si comorile pastrate in Muzeul de Arta din Craiova.

Palatul Jean Mihail a fost restaurat cu bani proveniti din fonduri europene, din cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, dar si din fonduri din bugetul consiliului.

Aproximativ 300 de lucrari de pictura, arta religioasa si decorativa, sculptura v-a fii in expozitia permanenta, traversand perioada secolelor XVII si XX. 

Operele de arta apartin celor mai mari pictori romani, dar si celor mai importante scoli de pictura din lume: flamanda si olandeza, italiana, franceza si germana.

In expunere vor fi inclusi cei mai cunoscuti sculptori ai lumii, dar si cel care a facut "piatra sa vorbeasca", Constantin Brancusi.

Lucrari neexpuse pana acum, dar definitorii, precum Iser, Vermont si Verona.

In corpul colectiilor deja cunoscute unora dintre noi, cuprinzand cele mai sonore nume ale picturii nationale: Lecca, Aman, Grigorescu, Luchian, Tonitza, Pallady, Petrascu, Stoenescu, Tuculescu, noua expunere va pune in valoare si piese pe care publicul le va vedea in premiera. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages