Tu cand ti-ai facut ultima data un set de analize? - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

vineri, 30 ianuarie 2015

Tu cand ti-ai facut ultima data un set de analize?

Cand ti-ai facut ultima data
timp pentru sanatatea ta?

Cu toate ca ne simtim bine si nu avem probleme de sanatate tot ar fi bine sa mai facem o vizita medicului pentru un set de analize

Minim odata pe an este recomandat sa mergem la medicul de familie pentru a ne face un set de analize uzuale de sange, urina, dar si cele indicate de varsta, sex si starea de sanatate. Medicul de familie iti poate elibera o trimitere, in baza caruia asiguratul va merge la un laborator pentru analize medicale care se afla in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate aferent orasului in care locuiesti. 

Se pot preveni boli grave

Din analizele sangelui nu poate lipsi homeleucograma completa. Masoara cantitatea de hemoglobina, numarul de globule albe si rosii, dar si numarul de trombocite. Bolile de sange precum "leucemia", virusii sau bacterile pot creste numarul de globule albe, in timp ce afectiunile ficatului sau al splinei le scad. Un numar mare de globule rosii, este un semn al deshidratarii, in timp ce numarul scazut poate semnala prezenta anemiei. Inclusiv inflatiile din corp pot modifica testele sangvine. Valoarea marita a vitezei de sedimentare a hematiilor, a proteinei C reactive si a fibrinogenului iti pot semnala prezenta infectilor, a bolilor autoimune ori a cancerului ori a celor cardiovasculare.

Semnal de alarma cand ai Glicemia marita

Nivelul zaharului din sange este o alta analiza ce trebuie facuta de rutina. Glicemia pe nemancate este un semnal de alarma daca aceasta este peste 126mg/dl, putand anunta diabetul zaharat de tip 2. Cu ajutorul unor teste de sange poti afla si starea ficatului. Bolile de ficat pot creste nivelul bilirubinei si al transaminazelor. Este bine sa faci un test si pentru hepatitele B si C daca inca nu ai facut-o. 

Colesterolul "rau" atunci cand:

Nu este regula de infarct miocardic sau accidentul vascular cerebral sa fie primele simptome ale colesterolului rau. Daca valorile colesterolului sunt mai mari de 200mg/dl LDL (rau) , este cazul sa incepi sa iti faci griji, daca rezultatul analizelor la colesterol este mai mare de 130mg/dl HDL (bun), daca sunt mai mici de 60mg/dl. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages