Noul A7, rivalul de drept al lui CLS - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 27 iulie 2010

Noul A7, rivalul de drept al lui CLS





Audi A7 este adevăratul CLS-Killer, oferind publicului amator de coupe-uri cu patru uşi mai mult spaţiu, motoare mai eficiente şi, se pare, şi preţuri mai mici, judecând după standardele impuse de actualul.


Audi A7 al doilea coupe cu patru uşi din Ingolstadt a fost lansat oficial, după prezentarea neoficială din timpul weekendului. Acest nou model nu înşeală aşteptările celor care au admirat conceptul Sportback prezentat anul trecut, urmând destul de fidel imaginea prototipului. Forma nu este întâmplător aleasă şi cine îşi mai aminteşte elegantul Audi 100 S Coupe, poate uşor să identifice de unde s-au inspirat designerii germani atunci când au creat partea din spate. Partea din faţă nu diferă însă foarte mult de cea a noului Audi A8, formele avangardiste ale conceptului fiind temperate în versiunea de serie.

Audi 100 S Coupe - muza pentru A7



Audi îşi pune mari speranţe în acest nou model , privindu-l ca pe o combinaţie între un sedan, coupe şi Avant, moştenind de la fiecare tip de caroseriei - în ordinea enumerării anterioare- confortul, eleganţa, şi spaţiul. Ca dimensiuni acest nou automobil de nişă îşi respectă indicativul A7 şi integrează perfect între Audi A6 şi A8, având o lungime de 4,97 metri, o lăţime de 1,91 m şi o înălţime de 1,42 metri. Aceste dimensiuni sună foarte cunoscut pentru fanii Porsche Panamera, coupe-ul cu patru uşi din curtea Porsche având doar doi cm în plus în dreptul lăţimii. Audi A7 este, astfel, ceva mai mare decât Mercedes-Benz CLS, modelul cu care va rivaliza direct, Panamera şi Rapide plasându-se într-o clasă a lor la care Audi nu are acces. Noul Mercedes-Benz CLS va apărea însă tot în această perioadă şi atunci vom putea trage concluziile mai pertinente.




În interior liniile conceptului sunt redate cu sfinţenie, germanii mergând pe tuşe uşor mai avangardiste decât la limuzinele care flanchează noul A7, iar calitatea materialelor şi a asamblării pare să tindă spre Audi A8. Consola este un amestec de tendinţe moderne (vezi gurile de aerisire asimetrice) cu accente clasice, aici am putea numi lemnul (parcă prea prezent, ca o observaţie subiectivă). În materie de spaţiu, acest model pe care îl numim generic "coupe cu patru uşi" dar care are de fapt 5, oferă un spaţiu demn de o limuzină pentru pasageri, dar la fel ca şi în cazul lui CLS, doar patru ocupanţi sunt bineveniţi la bord. Portbagajul înghite 535 litri şi tocmai datorită hayonului tip hatchback, acest model poate ajunge prin rabatarea banchetei spate la un volum de 1.390, care nu se poate compara cu un Avant, dar este mult peste ceea ce poate oferi un sedan de gabarit similar.

Pulpit rock


Motorizările oferite pentru noul Audi A7 sunt patru momentan, toate V6 cu injecţie directă. Gama se împarte în mod egal între benzină şi Diesel. Cele 2 pe benzină sunt 2.8 litri V6 ce dezvoltă 204 CP şi 3.0 TFSI ce produce 300 CP. Sunt disponibile doar cu transmisia S-Tronic cu 7 trepte şi tracţiunea quattro. Cel mai puternic motor disponibil momentan propulsează A7 până la 100 km/h în 5,6 secunde, în condiţiile în care are emisii de doar 190 g/km. Amatorii de Diesel au de ales între un TDI de 3.0 litri în versiunea de putere de 204 CP sau 245 CP. Cel mai puternic Diesel atinge 100 km/h în 6,5 secunde, iar versiunea economică îi va umple de mândrie pe cei cu priorităţi ecologiste, având emisii de 139 g/km şi un consum mediu de 5,3 litri la 100 km parcurşi. Foarte impresionant pentru un automobil cu pretenţii de lux.





Un alt avantaj al lui Audi A7 este reprezentat de preţuri, în Germania acest model urmând să aibă un preţ de bază de 51.500 euro, conform presei germane. Expunerea oficială publicului larg se va consemna la Salonul de la Paris, imediat urmând să intre în showroom-uri. În concluzie, putem spune că la prima vedere noul Audi A7 este un fel de CLS pentru contabili, având un stil mai puţin entuziasmant şi o prezenţă ceva mai discretă, dar se revanşează pe partea economică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages