Vali Vijelie - “Manelele vor avea succes cât timp lumea va şti să se distreze” - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

duminică, 20 martie 2011

Vali Vijelie - “Manelele vor avea succes cât timp lumea va şti să se distreze”


  • A început să cânte la 15 ani, acompaniat doar de ţambal şi bass.
  • După 1990, a trecut la un stil de muzică mai oriental.
  • În 1996, şi-a făcut o formaţie cu Dan Bursuc şi Adrian Copilul Minune.
  • Acum are propria formaţie şi spune că el nu concurează cu nimeni în muzică.

Vijelie nu mai ştie câte albume a lansat

vali vijelieA început să cânte la 15 ani, în 1985, prin cârciumile din Capitală. Tot atunci, l-a cunoscut şi pe Dan Armeanca, cel despre care se spune că ar fi inventat acest stil de muzică. Până în ’90, au cântat acompaniaţi numai de ţambal şi bass.
Apoi, odată cu apariţia democraţiei, au trecut la un stil mai comercial de muzică. Aşa a apărut stilul oriental al muzicii ţigăneşti, manelele. În 96’, a făcut o formaţie împreună cu Dan Bursuc şi Adrian Copilul Minune. Însă  adevăratul succes spune că l-au cunoscut după 2000, când manelele au început să fie promovate şi la televizor.
Despre albume, nu mai ştie câte are, iar despre bani spune că se câştigă suficient, dar nu rosteşte vreo sumă. Recunoaşte că, în unele concerte, se face play-back şi la manelişti, dar susţine că, în general, totul este live. Crede şi că e loc pentru toată lumea. "Eu am sprijinit mereu noile talente, iar cheia succesului este perseverenţa, seriozitatea, devotamentul şi dăruirea.
Pe zi ce trece, am mai multe satisfacţii profesionale, mă sună fanii, admiratori din ţară sau din străinătate, şi îmi dau puterea necesară pentru a continua, având satisfacţii foarte mari, când vezi că reuşeşti să aduci zâmbete şi bucurii."

Cu copiii la fast-food, cu prietenii la peşte


Aproape toate melodiile lui sunt numai despre dragoste. “Mai am şi melodii de familie, dar astea de dragoste prind cel mai bine la public. Poţi să exprimi dragostea în nenumărate feluri, aşa că nu se va epuiza vreodată subiectul”, spune manelistul. Dacă tot şi-a adus aminte că are şi melodii de familie, Vali Vijelie vorbeşte puţin şi despre copiii săi. Are o fată şi un băiat. Fata are nouă ani şi este fina lui Adrian de Vito, iar băiatul, Nuţu, are şase ani şi este finul lui Nuţu Cămătaru. E oarecum mulţumit că odraslele lui s-au obişnuit cu grădiniţa.
Când are timp, iese cu ei în oraş. “Cel mai  mult le place la Mc’Donald’s, ca oricărui copil, chiar dacă nu e prea sănătos. Dar mai ies şi în parc, să se joace cu copiii”, spune cântăreţul. Chiar dacă timpul nu-i permite prea mult, Vijelie zice că îşi mai vizitează şi “neamurile” de la Giurgiu, mai ales că găseşte şi un peşte foarte bun acolo. “Da, când ne iese o melodie bine, mă mai duc cu Baboi şi cu Pokemon la Giurgiu, la peşte, şi mai dau şi pe la neamuri”, susţine artistul.
Şi succes zice că are, pentru că “manelele vor dura cât omul va şti să se distreze”. Cât despre fani, le doreşte să aibă bani încă de 100 de ori cât are el, pentru că “atunci când oamenii au bani, ne cheamă şi pe noi să-i distrăm”. Se pare că a distra oamenii e sensul vieţii lui Vali Vijelie!
Vlad Alexandru




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages