Record la consum - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

sâmbătă, 23 aprilie 2011

Record la consum

Cum ma plimbam eu asa pe net plictisit gasesc un titlu cu noul record la consum si in paranteza era 0,09 si am crezut ca e vorba de alcolemia vreunuia,dar era vorba in cele din urma era vorba despre o masina.Talentul si l-a aratat in cadrul cursei anuale eco maraton shell in America de Nord.

Mai jos aveti reteta:)




ÃŽn primul rând, trebuie remarcat că nu vorbim de maÅŸini de serie mare, ci de unele create special pentru cursa Shell Eco Marathon, unde au participat în acest an 62 de maÅŸini electrice, hibrid ÅŸi cu motoare cu ardere internă. De fapt, mai bine spus concepte de vehicule unicat.
În acest an, în categoria "maşini cu combustie internă" s-a înregistrat o valoare record pentru consumul mediu: 0,09 litri/100 km. Mai exact, vehiculul conceput de studenţii canadieni de la Universitatea Laval (Quebec) a parcurs 1.100 km cu un singur litru de combustibil. Ceea ce înseamnă cu 120 km mai mult decât parcursul de anul trecut realizat cu un vehicul similar, construit de aceeaşi echipă.
Mai aproape de maÅŸinile de serie este cea denumită "urban concept", vehiculele utilizând motoare de serie mare, cu foarte puÅ£ine modificări tehnice. Ei bine, echipa studenÅ£ilor de la Universitatea din Louisiana a reuÅŸit să obÅ£ină cu maÅŸina concepută de ei un consum excelent: 0,35 litri/100 km - cu alte cuvinte, au parcurs cu un singur litru de combustibil circa 280 km.
Un mare rol în obÅ£inerea acestor "consumuri de pipetă" l-a jucat aerodinamica vehiculelor, precum ÅŸi folosirea unor materiale care să asigure o masă cât mai scăzută maÅŸinii. Practic, astfel de curse ne demonstrează că, pentru a consuma cât mai puÅ£in, este nevoie de eforturi extrem de mari, deci costisitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages