Rusia il ataca dur pe Basescu - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

joi, 30 iunie 2011

Rusia il ataca dur pe Basescu

RUSIA îl atacă dur pe TRAIAN BĂSESCU: "O asemenea BRAVADĂ NERUŞINATĂ, care justifică agresiunea nazistă, este inacceptabilă". BĂSESCU: Dacă vouă vi s-a părut reacţie ţeapănă...


UPDATE 18:00 Ministerul Afacerilor Externe a reacţionat şi el, printr-un comunicat de presă în care califică drept "lipsită de temei" reacţia Rusiei. Citeşte aici declaraţiile complete ale reprezentanţilor MAE.




UPDATE 17:40. PreÅŸedintele Traian Băsescu a răspuns atacului Moscovei, susÅ£inând că nu vede "unde este supărarea. Uniunea Sovietică nu mai există". ÃŽntrebat cum comentează faptul că reacÅ£iile ruseÅŸti au apărut la nivel de purtător de cuvânt, Băsescu a răspuns: "Dacă vouă vi s-a părut reacÅ£ie Å£eapănă…". Vezi aici declaraÅ£ia preÅŸedintelui.



UPDATE 16:55 Contactaţi de gândul, reprezentanţii Ambasadei României de la Moscova au refuzat să comenteze reacţia diplomaţiei ruseşti. De asemenea, Ministerul de Externe de la Bucureşti nu a avut deocamdată nici o reacţie.



Rusia este deranjată de declaraţia recentă a preşedintelui Traian Băsescu, conform căreia "în locul mareşalului Ion Antonescu, şi el ar fi trimis soldaţii români peste Prut", "pentru a participa la agresiunea Germaniei naziste împotriva URSS", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe de la Moscova.



"O asemenea declaraţie a adus şi mai multă tristeţe celei de-a 70-a comemorări a Marelui Război Patriotic, în care 27 de milioane de ruşi şi-au pierdut viaţa şi nu poate fi justificată nici de circumstanţele politice actuale, nici ca o reacţie la întrebările provocatoare ale jurnaliştilor", se mai arată în comunicat.



"Este evident că o asemenea bravadă neruşinată, care justifică agresiunea nazistă şi întinează memoria a milioane de victime ale nazismului, este inacceptabilă şi trebuie să fie evaluată cum se cuvine de Europa civilizată", scrie Ministerul rus de Externe.



PreÅŸedintele Traian Băsescu a declarat, pe 22 iunie, într-o emisiune la B1 TV, că decizia Regelui Mihai de a abdica a fost "un act de trădare". El a precizat că se împlinesc 70 de ani de la "hai să-i spunem celebra «SoldaÅ£i români, vă ordon treceÅ£i Prutul!»" ÅŸi a spus că, dacă ar fi fost în acel moment istoric ar fi dat acelaÅŸi ordin. "Da, pentru că aveam un aliat ÅŸi aveam de recuperat un teritoriu. Dacă aveam condiÅ£iile de atunci probabil că aÅŸ fi făcut-o", a afirmat Băsescu.



Invitat aseară ala 10 TV, preşedintele a afirmat că nu retractează niciun cuvânt din cele pe care le-a adresat Regelui Mihai, însă a precizat că îl acuză "fără menajamente" pe mareşalul Ion Antonescu pentru Holocaust. "Pe Antonescu îl acuz fără menajamente pentru Holocaust. Nu e de tolerat uciderea de oameni pe criterii rasiale", a spus Băsescu, precizând totuşi că, după trecerea Prutului, "dacă se oprea la Nistru era perfect".



Fostul ministru de externe, Adrian Cioroianu, susţine că nu are nimeni de câştigat de pe urma declaraţiilor preşedintelui Traian Băsescu referitoare la trecerea Prutului, iar dacă şeful statului a urmărit un un câştig electoral certându-se cu ruşii, acest lucru nu e decât o "fantasmă".

mai multe detalii:http://www.gandul.info/news/rusia-il-ataca-dur-pe-traian-basescu-o-asemenea-bravada-nerusinata-care-justifica-agresiunea-nazista-este-inacceptabila-basescu-daca-voua-vi-s-a-parut-reactie-teapana-8417724


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages