O saptamana pana la cea mai mare listare din istorie: 'Primul venit, primul servit' - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

duminică, 3 iulie 2011

O saptamana pana la cea mai mare listare din istorie: 'Primul venit, primul servit'

Oferta prin care statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile Petrom va incepe in 11-12 iulie, iar alocarea titlurilor se va face in principal dupa regula "primul venit, primul servit" pentru pachetul cel mai mare si la pretul cel mai mare, au declarat surse din piata de capital.


"Transa pentru investitorii institutionali este cam de 80% - 90% din pachet, inca nu s-a stabilit exact, iar micilor investitori le va fi alocata o transa de 10% - 20%. Se va anunta un pret maxim, dupa care fiecare vine si subscrie cat vrea la ce pret vrea. In ambele transe se va folosi aceeasi metoda de alocare. Castiga cine vrea mai mult si la un pret cat mai mare, pentru ca este important sa fie vandut intregul pachet la un pret cat mai bun", au afirmat sursele citate de Mediafax.Astfel, la final s-ar putea sa rezulte doua preturi de vanzare, unul pentru investitorii institutionali si unul pentru micii investitori. Pretul sau preturile finale vor fi stabilite si publicate in sau inainte de ultima zi de derulare a ofertei.


Intermediarii ofertei de vanzare inca discuta ultimele detalii ale ofertei, inclusiv pretul maxim de vanzare, iar prospectul final urmeaza sa fie luni sau marti spre aprobare Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), potrivit surselor citate.


Detaliile ofertei vor fi prezentate si Guvernului pentru aprobare.


"Oferta se va incheia la sfarsitul lunii iulie", au mai spus sursele citate.

Operatiunea este intermediata de catre consortiul format din banca rusa de investitii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital si EFG Securities. Consortiul a fost selectat la inceputul lunii aprilie.


In caietul de sarcini pentru selectia intermediarului este prevazut un termen de finalizare a ofertei de patru luni de la semnarea contractului, respectiv finele lunii iulie.

Aceasta este cea mai mare oferta din istorie derulata la Bursa de Valori Bucuresti. Daca pachetul de actiuni ar fi fost vandut vineri la pretul de pe bursa, statul ar incasa 2,1 miliarde lei (495 milioane euro).


Grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul are, prin Ministerul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea 20,11% din actiuni.


In urma ofertei de vanzare, participatia Ministerului Economiei se va reduce la 10,79% din titluri.

Capitalizarea OMV Petrom este de 21,7 miliarde lei (5,1 miliarde euro).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages