Udrea: Voiculescu să investească în turism banii pe care îi dă celor care toacă orice lucru bun care se face în ţară - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

duminică, 3 iulie 2011

Udrea: Voiculescu să investească în turism banii pe care îi dă celor care toacă orice lucru bun care se face în ţară

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, susţine pe blog că turismul are nevoie de investiţii, menţionând că Dan Voiculescu ar trebui să investească în acest domeniu "banii pe care îi cheltuie plătind salarii celor care pe care i-a programat să toace orice lucru bun care se face în ţara asta".


Ea menţionează duminică pe blogul personal că a fost într-o vizită în Tulcea şi pe litoral.


"La omul sărac nici boii nu trag! După ce că litoralul mai are multe de făcut pentru a deveni competitiv, nici vremea nu ne ajută! După mai bine de o săptămână de vreme rea, turiştii şi-au scurtat vacanţele sau nu au mai venit. Dacă ar fi existat şi alte atracţii decât plaja, mulţi ar fi rămas şi pe vreme rea", scrie liderul PDL.

Ministrul afirmă că turismul are nevoie de investiţii.

"Statul nu poate suplini aici sectorul privat. Îl poate stimula, îl poate sprijini. Dar problema este lipsa de apetit pentru investiţiile în turism. Primul motiv este criza economică şi modul drastic în care aceasta a afectat totate investiţiile. Apoi dificultăţile întampinate de potenţialii investitori în raport cu autorităţile locale. Şi, nu în ultimul rând, politica greşită de privatizare a autorităţilor centrale", scrie Elena Udrea.

Potrivit acesteia, Guvernul PSD din 2000-2004 a privatizat fără să ţină cont de nevoile turismului .

"Zeci de hoteluri au fost luate pe nimic şi folosite drept ipotecă pentru credite de zeci de milioane. Acum sunt într-o stare avansată de degradare şi nu pot primi turişti, fiind închise de controalele MDRT. Adevăraţii investitori în turism au de suferit din cauza comportamentului acestor agenţi economici, care flutură dreptul constituţional de proprietate. Am promovat cu mare opoziţie o lege a exproprierilor şi sperăm să le luam hotelurile înapoi", precizează ministrul.

Ea afirmă că atragerea investitorilor trebuie să fie unul din obiectivele importante ale Guvernului şi o direcţie prioritară pentru MDRT.

"Statul încă deţine în proprietate o mulţime de structuri de cazare şi de agrement, pe care însă le manageriază dezastruos de cele mai multe ori, aşa cum se întâmplă de fiecare dată când se amestecă în administrare. Directorii puşi politic sunt, în cele mai multe cazuri, fie interesaţi de a-şi crea avantaje proprii, fie nu se pricep să conducă o afacere în turism. De aceea susţin categoric vânzarea, în modul cel mai transparent posibil şi corect economic, a activelor pe care statul le mai deţine. Cu condiţia fermă ca potenţialii cumpărători să aibă obligativitatea să investească în modernizarea obiectivului şi să facă turism", scrie Elena Udrea.

Ea afirmă că pentru asta, trebuie să se facă o bună mediatizare a acţiunii pentru a atrage investitori.

"Pentru că nu se înghesuie nimeni. Noi am scos de un an de zile la licitaţie structurile pe care le aveam pe litoral. După un an, am reuşit să vindem un magazin şi un imobil neamenajat în Mamaia. Nu terenurile, nu vilele, nu hotelul de cinci stele Mamaia. Desigur că detractorii tradiţionali s-au apucat, la momentul anunţului iniţial, să speculeze cum voi vinde preferenţial vreunui apropiat, coleg, cuiva dintr-un grup de interese, în mod cert! Iată însă că nu s-a arătat nimeni interesat să le ia. Am spus, exagerând puţin tocmai pentru a se înţelege cât de păguboase sunt speculaţiile pe care neprofesioniştii presei aservite le fac, că, dacă mama mea ar avea bani, aş încerca să o conving să cumpere ceva şi să se apuce de turism!", menţionează liderul democrat-liberal.

Potrivit acesteia, acum este un bun moment pentru a face investiţii în turism, pentru că preţurile sunt mici şi este o perioadă în care se implementează o politică de susţinere reală a acestui sector economic.

"Deci, apelul meu către cei care pot să facă şi caută afaceri profitabile pe termen mediu şi lung este să investească în turismul românesc! Mă adresez şi cunoscuţilor, amicilor, colegilor din toate partidele, oricui interesat, din ţară sau din afara ei, cetăţean român ori străin, persoană fizica sau juridică, etc", scrie ministrul.

Elena Udrea îi asigură pe toţi că vor primi tot sprijinul din partea MDRT, în condiţiile legii.

"Îl sfătuiesc şi pe Voiculescu să investească în turism banii pe care îi cheltuie plătind salarii celor care pe care i-a programat să toace orice lucru bun care se face în ţara asta şi pe oricine care vrea să o mişte din loc, bani pe care, de altfel, i-a câstigat pe spinarea statului. Dar să nu repete experienţa lui Vântu, care a luat pe nimic hotelurile şi bazele de agrement din Deltă şi le-a lăsat în paragină acum! Deci, să distrugi este simplu, să fii în stare să construieşti ceva este mai greu!", scrie Udrea, în încheierea postării.

sursa: mediafax.ro
sursa poza: elenaudrea.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages