Vinul saptamanii:Mouton Cadet - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

duminică, 6 noiembrie 2011

Vinul saptamanii:Mouton Cadet


Vinul Mouton Cadet este importat pe piaţa locală de B.D.G. Import, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa locală a băuturilor alcoolice, afacere controlată de Petru Berciu, Ion Biriş, Ovidiu Gizdavu.
Vinul a fost lansat în urmă cu mai bine de 80 de ani de Baronul Philippe de Rothschild, unul dintre descendenţi celebrei familii de bancheri Rothschild, vinul fiind obţinut din struguri crescuţi pe domeniile care şi acum îi poată numele.
Mouton Cadet se încadrează în categoria de vinuri din regiunea Bordeaux, iar portrivit datelor furnizate de reprezentanţii B.D.G. Import a ajuns cel mai vândut vin la export din această regiune. În anul 1930 când a fost lansat, exista numai o variantă, cea de vin roşu, variantă albă fiind lansată în anii '70.
Mouton Cadet Rouge, ajunge la maturitate în 6 - 10 luni, şi este recomandat pentru preparatele cu carne de raţă sau iepure, brânzeturi sau sosuri de brânză.
Mouton Cadet Blanc, maturat 4 luni, este recomandat pentru peÅŸte, sau fructe de mare - somon, file de crab, homar, scoici sau languste.
Rose de Mouton Cadet, cea mai recentă variantă a brandului, este recomandată pentru mâncărurile mediteraneene.
În retail preţul este de aproximativ 50 de lei/sticlă iar în HoReCa de aproape 100 de lei pe sticlă.
B.D.G. Import a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 145,1 mil. lei (34,4 mil. euro) şi un profit net de 7,7 mil. lei (1,8 mil. euro), în condiţiile unui număr de 50 de angajaţI, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.
sursa: zf.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages