Grecia va iesi din zona euro - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

vineri, 25 mai 2012

Grecia va iesi din zona euro

  

 

 

    Analistii anticipeaza pana si luna in care Grecia va parasii zona euro.


  Iesirea Greciei din zona euro este aproape sigura,iar analistii se intrec in a prezice cand se va face acest lucru.Analistii spun ca Grecia va trece la vechea moneda drahma,cel mai probabil din luna septembrie al acestui an,in timp ce alti analistii le dau sansa pana in ianuarie 2013.Posibilitatea ca alte tari,sa aiba problemele Greciei,nu este de neglijat,cum ar fii spre exemplu Spania.


   Poti cumpara acum o drahma de la magazinele de suveniruri din Atena.Asta ar putea fii o rata de schimb ne asteptat de buna,daca drahma ar revenii moneda oficiala a Greciei,pentru ca toti analistii spun ca drahma s-ar devaloriza imediat.

    Culmea este,ca dintre europeni,grecii sunt cei mai mari sustinatori ai monedei euro.
  
   Acest lucru insa nu s-a vazut de loc in 6 mai,cand au trimis in Parlament mai multe partide anti-europene.

    Daca si dupa alegeriile din 17 iunie situatia se va mentine,Grecia va fii nevoita sa paraseasca Zona Euro,deoarece Uniunea Europeana si Fondul Monetar International nu ii vor mai ajuta cu bani.

    Mai multi analisti,spun ca trecerea de la euro la drahma s-ar produce la sfarsitul acestui an,in timp ce alti analisti le dau sanse pana la inceputul anului 2013.Acest lucru ar da timp Europei,pentru a limita pagubele.

    Lucruriile nu stau prea grozav insa nici in Spania.Autoritatea bursiera a suspendat de la tranzactionarea titlurilor Bankia,pe care statul o recapitilizase recent.


sursa: incont.ro

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages