Ziua Internationala Pizza - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 19 ianuarie 2015

Ziua Internationala Pizza

Geppetto Pizzerie si Restaurant
va invita la Ziua Internationala Pizza
pe 9 februarie 2015

Istoria pizzei incepe inca din vremea Greciei Antice, cand painii i se dadea o forma rotunda, plata si era coapta pe pietrele fierbinti. In prezent in Orientul Mijlociu si in Grecia, painea seamana cu o pizza. Grecii ungeau pita cu ulei de masline si adaugau pe ea diverse ierburi sau cartofi si condimente populare, chiar daca nu exista dovezi pentru a demonstra acest lucru. Tot ei este posibil sa fi inventat si pizza cu mozzarella deoarece o importau din India. 

Pizza este mult mai celebra in Italia, desi tara de origine nu este aceasta. Pizza a devenit tot mai populara mancare, dupa ce a fost in continuu, imbogatita  cu fel de fel de sosuri si toppinguri.

Cea mai populara mancare nu a fost inventata de cineva anume, preparatul a evoluat pe parcurs, odata cu formarea aluatului, cultura mediterana si multumirile aduse faraonilor din Egipt.

Cuvantul pizza vine din latinul picea, care inseamna coacerea aluatului in cuptor, iar in secolul IX a aparut cuvantul pissa, care inseamna paine rotunda. Cuvantul pizza incepe de la inceputul anilor 1600, cand rosiile ajung in Europa din America. Banuindu-se la inceput ca aceste plante sunt otravitoare, iar taranii din Italia care erau foarte saraci consumau pita cu rosii sau sos de rosii.

Prima pizzerie a fost dechisa in Napoli la "Antica Pizzeria Port Alba", in anul 1830. 
Pizza era coapta in cuptor de caramida, iar textura si gustul au inceput sa o faca faimoasa, astfel rapandindu-se in mai multe orase din Italia.

La fel si Geppetto Pizzerie si Restaurant respecta traditia, preparand aluatul si este coapta pe vatra la cuptor cu lemne facut din caramida.

Daca si tu vrei sa sarbatoresti Ziua Internationala a Pizzei, te asteptam pe 9 februarie 2015, incepand cu orele 18.00, pe str. Dezrobirii nr. 67A, facandu-va rezervarea la numarul 0755.501.113.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages