Pe timp de criza spaga se transforma in branza - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 11 octombrie 2010

Pe timp de criza spaga se transforma in branza

Ieri dupa-amiaza Tribunalul Dolj a emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile agentului-sef adjunct Costel Caragea in varsta de 43 de ani ajutor al sefului de post din comuna Celaru pentru ca a cerut spaga 500de euro si 6kg de branza pentru a scapa un localinc de dosar penal.

Povestea îşi are, de fapt, începutul pe 25 august, când agentul Caragea l-ar fi depistat pe raza comunei Celaru pe Viorel I., de 19 ani, din localitate, care conducea o motocicletă fără a avea permis categoria A, ci doar categoria B (autoturisme). Motocicleta a fost reţinută pentru cercetări, iar conducătorul acesteia s-a ales cu dosar penal şi cu permisul reţinut.

500 de euro, plus brânza bonus

Potrivit anchetatorilor, pe 1 octombrie, poliţistul Caragea i-a pretins motociclistului suma de 500 de euro pentru a-i restitui motocicleta şi permisul de conducere, dar şi pentru a-i facilita închiderea dosarului penal în care tânărul era cercetat. Suplimentar faţă de suma de bani, Caragea i-a mai solicitat şase kilograme de brânză, pe care le-a şi primit în seara aceleiaşi zile.
Poliţistul şi-a primit prima tranşă din şpagă - în cuantum de 500 de lei - în seara de 3 octombrie. Agentului nici nu i-a trecut prin cap că tânărul a înregistrat cu telefonul mobil toate discuţiile cu el, apoi a dat fuga la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Dolj, unde l-a denunţat. Imediat, poliţiştii de la DGA, lucrând sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi cu sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informaţii, au început cercetările. Aproape o săptămână, ajutorul şefului de post de la Celaru a fost filat pas cu pas, iar convorbirile i-au fost interceptate, în baza unui mandat emis de Tribunalul Dolj.

Mita de sub pernă

Sâmbătă, 9 octombrie, agentul Caragea i-a solicitat denunţătorului ca a doua zi să-i mai aducă o tranşă de 500 de lei, din şpaga totală de 500 de euro. Acesta a fost momentul aşteptat de anchetatori, care au pus la cale flagrantul. Duminică dimineaţă, tânărul de 19 ani l-a vizitat pe poliţist acasă - de fapt, în locuinţa în care acesta stătea cu chirie în Celaru. I-a spus că i-a adus suma cerută, iar agentul i-a zis să lase banii pe bancheta din spate a maşinii personale, parcate în curte. Tânărul a făcut întocmai, apoi a plecat. N-au trecut nici două minute, că la poartă şi-au făcut apariţia procurorul şi poliţiştii de la DGA. După ce au reuşit să scape de câinii proprietarului, oamenii legii au percheziţionat mai întâi maşina lui Caragea, însă n-au găsit banii. I-au găsit, însă, câteva minute mai târziu, în casă, ascunşi, chiar sub perna poliţistului.
În faţa procurorului şi a poliţiştilor, Caragea a ţinut să păstreze tăcerea, susţinând doar că banii de sub pernă nu sunt ai lui şi habar n-are ce-i cu ei acolo. Procurorul n-a fost însă convins, dispunând prin ordonanţă reţinerea lui Caragea pentru 24 de ore, iar ieri a propus instanţei emiterea unui mandat de arestare pe numele agentului, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de luare de mită. Ieri după-amiază, instanţa a dat curs propunerii Parchetului, iar agentul - încă îmbrăcat în uniformă, dar cu un pulover peste cămaşa de serviciu - şi-a prelungit şederea în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages