În Dolj, paza elevilor este asigurată şi de profesorii de serviciu - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

miercuri, 13 octombrie 2010

În Dolj, paza elevilor este asigurată şi de profesorii de serviciu

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a solicitat, după incidentul de săptămâna trecută, în urma căruia elevul Andrei Goreci, de la Liceul „Tudor Arghezi”, a decedat, situaţia siguranţei în unităţile de învăţământ din judeţul Dolj. Raportul întocmit de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj scoate la iveală faptul că nu toate unităţile şcolare au pază. În Craiova, din 73 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, doar 89% au agenţi de pază. Nici împrejmuirea nu este asigurată în totalitate, ci doar în proporţie de 97%.

În mediul rural, măsurile de siguranţă civică sunt chiar mai slabe. Din 123 de unităţi de învăţământ, beneficiază de împrejmuire doar 84%, pază există doar la 55% dintre ele, iar sisteme video au doar la 28%.

La grădiniţe – interfon în loc de paznici

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar judeţean Dolj spun însă că, până acum, nu au existat incidente în unităţile şcolare soldate cu deces, ceea ce înseamnă că elevii sunt în siguranţă. Acolo unde nu sunt paznici, profesorii de serviciu asigură siguranţa elevilor.

„Şcoala nu poate să asigure portari, pentru că nu are aşa ceva în organigramă. Consiliile Locale fac angajări pentru a oferi pază în unităţile de învăţământ. În Craiova nu au pază de specialitate în special grădiniţele, dar aceste unităţi şcolare sunt prevăzute cu interfon şi accesul persoanelor străine este limitat. În ceea ce priveşte împrejmuirea, toate unităţile şcolare au garduri, dar la unele se lucrează. Pentru siguranţa elevilor s-au luat mereu măsuri. Şi până acum nu au existat altercaţii în şcoli care să se finalizeze cu deces. Tot ceea ce s-a întâmplat a fost în afara instituţiilor de învăţământ. Dar, pentru a spori măsurile de supraveghere, Inspectoratul Şcolar a semnat şi un protocol cu Poliţia, care implică patrularea poliţiştilor în apropierea şcolilor, dar şi cadrele didactice care fac de serviciu”, a spus inspectorul şcolar Claudiu Crăciunoiu.

Tot pentru sporirea siguranţei în unităţile de învăţământ a fost elaborată şi adoptată, în 2007, Legea nr. 35, care solicita fiecărei unităţi de învăţământ să impună elevilor însemne distinctive, cum ar fi ecusoane, eşarfe şi chiar uniforme. Măsura nu a fost luată doar de 82% dintre unităţile de învăţământ din Craiova şi 78% dintre şcolile din judeţ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages