Lacul Sfantul Ana-Romania - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

duminică, 4 septembrie 2011

Lacul Sfantul Ana-Romania

         Lacul Sfanta Ana face parte din categoria de lacuri vulcanice singurul din intreg teritoriul Romaniei.Lacul Sf.Ana este situat in masivul Ciumatu Mare de pe stanga Oltului,in apropiere de Tusnad.Este asezat pe fundul craterului unui vulcan stins,denumit Ciomatu(Ciomadu).Locul celei mai recente eruptii au fost cel mai curand acum 42.000ani.
          Lacul Sf.Ana este situat la o altitudine de 946km,avand forma unei palete de pictor putin circulara, avand o lungime de 620metrii,o latime de 460metrii,si o adancime de 7metrii.Capacitatea redusa apei se datoreaza emanatiilor mofetice prin fundul lacului si peretii craterului.
          Turistii care vin sa viziteze lacul sf. ana nu trebuie sa stie prea mult despre conditiile meteo deoarece au la indemana o procedura empirica,oferita de muntele vulcanic.Cele doua fisuri formate in munte prevestesc vremea cu o precizie de 100%.
            Localnicii spun ca atunci cand emanati aerul si simtiti piscaturi la nas inseamna ca este rost de ploaie(furtuna),iar daca daca nu inseamana ca ziua va fii insorita si tocmai buna pentru drumetii.
            In momentul cand presiunea atmosferica scade gazele(sulful si bioxidul de carbon) se ridica la suprafata si inunda fisurile cu un miros intepator.
             Lacul Sf.Ana este o rezervatie complexa naturala,geologica,floristica si faunistica fiind legat de Baile Tusnad prin poteci turistice.
             Langa lac este situata si o capela romano-catolica cu hramul Sf.Ana













   




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages